Blog | Koskacukor
2014. November 18. 07:10, kedd
Sajtos ropogós keksz
Sokáig ropogós marad!
Sajtos ropogós keksz
Hozzávalók (2 gáztepsihez):
2 bögre liszt (1 bögre = 2,5 dl)
kb. 1/2 bögre hideg víz
1 bögre fehér cheeddar sajt
1 teáskanál só
1/2 teáskanál sütőpor
6 evőkanál vaj (kb. 7 dkg)
Tetejére:
olívaolaj
só
Elkészítés:
Kimérjük a lisztet, hozzá adjuk a sót a sütőport és az apró kockára vágott vajat. A sajtot aprító gépbe tesszük és nagyon apróra daraboljuk. Reszelve is jó, de akkor figyeljünk arra, hogy ne hosszú csíkokra reszeljük. Tegyük a liszthez, majd annyi vizet adjunk hozzá folyamatosan, amennyitől teljesen összeáll és kényelmesen ki lehet majd nyújtani.
Tegyük hűtőbe legalább fél órára.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk egészen vékonyra, majd tetszés szerint szaggassuk ki, de ha nincs időnk, akkor csak vágjuk kockákra. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Megspricceljük olívaolajjal, megszórjuk egy kevéske sóval, majd előmelegített 180°C-os sütőbe 10-12 percig sütjük. Arra figyeljünk, hogy ne legyen sületlen, mert akkor puha marad.
Szedjük tepsire, miután kihűlt nyugodtan kekszes dobozba tehetjük és lefedve sokáig eláll és ropogós marad.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...