Blog | Koskacukor
2014. Szeptember 07. 18:24, vasárnap
Sajtos, tejfölös prósza
Vasárnap esti vacsora...
Sajtos, tejfölös prósza
Hozzávalók (4 db):
300 g burgonya
100 g tk. tönköly búzaliszt
250 ml aludttej
1 kk. só
1 kis marék apróra vágott snidling
kevés olívaolaj
Tetejére:
tejföl
sajt
Elkészítés:
A burgonyát reszeljük le sajt reszelőn, majd rögtön tegyük az aludt tejbe. Keverjük hozzá a lisztet és a sót, majd adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, de ez lehet akár vörös-, lila- vagy akár medvehagyma is.
Kenjünk ki vékonyan olajjal egy palacsinta sütőt, majd miután felhevült tegyünk egy merőkanállal a közepére. Habkártya segítségével simítsuk el egyenletesen és süssük készre mind a két oldalát hasonlóan, mintha palacsintát sütnénk, csupán egy kicsit több időre van szükség. Kettéhajtva, tejföllel meglocsolva és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...