Blog | Koskacukor
2014. Szeptember 04. 07:23, csütörtök
Sós reggeli kiflik
Reggelire kiflit?
Sós reggeli kifli
Hozzávalók (8db-hoz):
Öreg tésztához:
90 g fehér liszt
90 g hideg víz
2 g élesztő
Továbbá:
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
60 g fehér liszt
120 g hideg víz
9 g só
7 g méz
4 g élesztő
Elkészítés:
Az öregtészta hozzávalóit keverjük össze és szobahőmérsékleten hagyjuk érni legalább egy fél napot, de a legjobb a 15 óra hossza.
A többi hozzávalót mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá az öregtésztát és dagasszuk géppel 7 percig lassan, majd 5 percig gyors fokozaton. Kicsit lágyabb, de rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk.
Kelesztő tálba téve hagyjuk 30-40 percet pihenni.
Osszuk 8 egyenlő részre, formáljunk belőle gombócokat, majd letakarva kelesszük 70-80 percet.
Ezután nyújtófa segítségével enyhén lisztezett felületen nyújtsuk oválisra, majd a kezünkkel szépen tekerjük fel úgy, hogy a magunk felüli részét kicsit jobban meghúzzuk mindig, így lesz réteges.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és letakarva fél órát pihentetjük.
Előmelegített 250°C-os sütőbe tesszük, majd csökkentjük a hőmérsékletet 200°C-ra és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Jó sütögetést!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...