Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 15. 06:47, péntek
Spaghetti szárított paradicsommal, chorizoval
Gyors, könnyű nyári ebéd!
Spaghetti szárított paradicsommal, chorizoval
Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg teljeskiőrlésű spaghetti
5 dl házi sűrű paradicsomlé
1 tk. szárított bazsalikom
1 tk. szárított oregáno
1/2 tk. szárított rozmaring
1/2 tk. száríott kakukkfű
só, frissen őrölt bors
2 tk. keményítő
1 gerezd fokhagyma
7 dkg szárított paradicsom
7 dkg chorizo
Tetejére:
parmezán
Elkészítés:
Forraljunk fel egy nagyobb fazékba vizet, tegyünk bele sót és főzzük ki a tésztát 10 perc alatt.
A paradicsomlé forraljuk fel a fűszerekkel és a belepréselt fokhagymával. A keményítőhöz adjunk egy pár kanállal a paradicsomléből, majd öntsük vissza és sűrítsünk rajta egy keveset. Így jobban megtapad a tésztán a szósz.
Az olajos szárított paradicsomot vágjuk ketté, a kolbászt pedig karikára. Tegyük egy serpenyőbe, majd süssük pár percig.
A lecsöpögtetett tésztához adjuk hozzá a szószt, forgassuk meg benne, majd tányérra adagoljuk ki. Kanalazzuk rá a szárított paradicsomos chorizot, locsoljuk meg a kisült zsírral, majd szórjuk meg parmezánnal.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...