Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Koskacukor

2014. Július 27. 20:20, vasárnap

Szeder, Őszibarack Cobbler

Szeder, Őszibarack Cobbler

A Cobbler igazi nyári desszert lehet, hiszen bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Szeder, Őszibarack Cobbler

Hozzávalók (26 cm átmérőjű pite formához):

40 dkg szeder

2 nagy őszibarack

2 evőkanál barna nádcukor

1 evőkanál étkezési keményítő

Tésztához:

15 dkg teljes kiőrlésű tönköly búza liszt (fehér liszt is megfelelő)

5 dkg kókuszreszelék

10 dkg cukor

2 teáskanál sütőpor

8 dkg vaj

8 dkg tejszín

1 teáskanál vaníliakivonat

Vanília szószhoz:

1,5 dl tej

1,5 dl tejszín

3 tojás sárgája

2 evőkanál cukor

1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

A gyümölcsöket mossuk meg, a barackot hámozzuk meg és vágjuk cikkekre. Helyezzük a pite forma aljára. Szórjuk meg az étkezési keményítővel és a barna cukorral.

A tésztához a lisztet, a kókuszreszeléket és a cukrot mérjük ki egy tálba. Adjuk hozzá a sütőport, a tejszínt , a vanília kivonatot és az apró kockára vágott vajat. Állítsunk össze a linzerhez hasonló tésztát, aminek kicsit lágyabbnak kell lennie. Evőkanál segítségével halmozzuk a gyümölcsök tetejére.

Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 20-25 percig. Akkor jó, ha a tészta aranybarnára sült.

Közben elkészítjük a vanília szószt. Az összes hozzávalót egy kisebb fazékba tesszük és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Vigyázzunk, ne forraljuk fel! Felhasználásig hűvös helyre, majd ha kihűlt hűtőbe tesszük.

Amikor kész a piténk, kanál segítségével tálkákba halmozzuk még forrón és hideg vanília szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...