Blog | Koskacukor
2014. Július 27. 20:20, vasárnap
Szeder, Őszibarack Cobbler
A Cobbler igazi nyári desszert lehet, hiszen bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Szeder, Őszibarack Cobbler
Hozzávalók (26 cm átmérőjű pite formához):
40 dkg szeder
2 nagy őszibarack
2 evőkanál barna nádcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
Tésztához:
15 dkg teljes kiőrlésű tönköly búza liszt (fehér liszt is megfelelő)
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
8 dkg vaj
8 dkg tejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
Vanília szószhoz:
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
3 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg, a barackot hámozzuk meg és vágjuk cikkekre. Helyezzük a pite forma aljára. Szórjuk meg az étkezési keményítővel és a barna cukorral.
A tésztához a lisztet, a kókuszreszeléket és a cukrot mérjük ki egy tálba. Adjuk hozzá a sütőport, a tejszínt , a vanília kivonatot és az apró kockára vágott vajat. Állítsunk össze a linzerhez hasonló tésztát, aminek kicsit lágyabbnak kell lennie. Evőkanál segítségével halmozzuk a gyümölcsök tetejére.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 20-25 percig. Akkor jó, ha a tészta aranybarnára sült.
Közben elkészítjük a vanília szószt. Az összes hozzávalót egy kisebb fazékba tesszük és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Vigyázzunk, ne forraljuk fel! Felhasználásig hűvös helyre, majd ha kihűlt hűtőbe tesszük.
Amikor kész a piténk, kanál segítségével tálkákba halmozzuk még forrón és hideg vanília szósszal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...