Blog | Koskacukor
2014. Szeptember 11. 06:39, csütörtök
Őszi tepsis csirkecombok
Őszies ebéd
Őszi tepsis csirkecombok
Hozzávalók (4-6 személyre):
12 db csirke felső comb
4-5 szem burgonya
4 sárgarépa
2 nagy alma
10 szem szilva
1 szál póréhagyma
só, bors
tárkony
rozmaring
kakukkfű
1,5-2 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A csirkecombokról vegyük le a bőrt és sózzuk, borsozzuk.
A burgonyát és a répát pucoljuk meg, majd vágjuk négybe. Az almát vágjuk 8 cikkre, távolítsuk el a magházat, ma szilvát ketté és magozzuk ki, a póréhagymát pedig karikázzuk fel.
Vegyünk elő egy nagyobb jénait, az aljára terítsük el vegyesen a zöldségeket és a gyümölcsöket, terítsük be hagymával, majd a csirkecombokat helyezzük el a tetején. Szórjuk meg a zöld fűszerek keverékével, majd öntsük alá a bort.
Fólia alatt 200°C-on süssük addig, amíg a combok teljesen meg nem puhulnak, majd fólia nélkül további 10 percig úgy, hogy locsoljuk meg a saját szaftjával. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, ilyenkor már nem kell sokáig sütni, csak éppen, hogy színt kapjon.
(Variálhatjuk sütőtökkel, céklával, édes burgonyával, körtével, fügével, szőlővel.)
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...