Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 06. 06:52, szerda
Túrós amerikai palacsinta, szeder öntettel
Valami gyorsat, valami finomat!
Túrós amerikai palacsinta, szeder öntettel
Hozzávalók ( kb. 20 db-hoz):
250 g félzsíros túró
125 g teljeskiőrlésű tönköly búza liszt
4 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál cukor
csipet só
olívaolaj
Szeder öntethez:
30 dkg szeder
50 ml víz
2 evőkanál nyírfacukor
1 kávéskanál fahéj
2-3 kardamom
csipet só
1 teáskanál keményítő
Elkészítés:
A túrót keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd a cukrot és a sót. A tojások fehérjét verjük habbá és adjuk a túrós masszához, egyenletesen osszuk el benne.
Spricceljük meg a palacsinta sütőt olajjal, majd tegyünk 3 szor fél merőkanálnyit és simítsuk el. Ne legyen túl vastag, mert akkor nem sül át. Közepes lángon süssük meg mind a két oldalát.
Az öntethez a szedret mossuk meg és tegyük egy kisebb fazékba. Öntsük rá egy kis vizet, ízesítsük cukorral, sóval, fahéjjal és a kardamom magjaival. Rotyogtassuk 5 percig, ez idő alatt a szeder is szétfő egy picit, majd sűrítsük be egy kicsit, kevés vízzel elkevert keményítővel. Nem kell puding állagúnak lennie.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...