Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 21. 07:00, csütörtök
Túrós-barackos pite
Süssünk barackkal!
Túrós-barackos pite
Tésztához (24 cm átmérőjű piteformához):
250 g fehér liszt
120 g hideg vaj
50 g porcukor
1 tojás
csipetnyi só
3 ek. hideg víz
Töltelék:
500 g házi krémes túró
4 evőkanál zsíros tejföl
1 tejföl
2 evőkanál porcukor (ízlés szerint lehet több)
2 evőkanál vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
1 tk. vanília kivonat
3-4 sárga húsú nektarin
Elkészítés:
A pite tésztát készítsük el először. A liszthez adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat, majd morzsoljuk össze egy kicsit. Üssük hozzá a tojást, szórjuk hozzá a porcukrot, tegyünk bele egy csipetnyi sót és 3 evőkanál hideg vizet. Állítsuk össze a tésztát gyors mozdulatokkal, majd amikor már teljesen összeállt, fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre.
Addig elkészítjük a tölteléket, ami végtelen egyszerű. Az összes hozzávalót keverjük ki krémesre, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kör alakúra, majd óvatosan helyezzük a piteformánkba. Korrigáljuk a szélét, ahol kell, majd béleljük ki sütőpapírral és töltsük ki bármilyen nehezékkel, legyen az bab vagy süthető gyöngy és 200°C-ra előmelegített sütőbe süssük 15 percig.
A nektarint magozzuk ki, vágjuk cikkekre.
Vegyük ki a tésztát a sütőből, vegyük ki a papírt és a nehezéket, majd töltsük meg a túrós krémmel, díszítsük nektarinnal. Helyezzük vissza, de most már csökkentsük a hőmérsékletet 170°C-ra és így süssük további 40 percig.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...