Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Blog | Koskacukor

2014. December 09. 07:06, kedd

Vörösboros, kakukkfüves csirkecomb, aszalt gyümölcsös barna mártással

Vörösboros, kakukkfüves csirkecomb, aszalt gyümölcsös barna mártással

Aszalt gyümölcsös... hmmm...

Vörösboros, kakukkfüves csirkecomb, aszalt gyümölcsös barna mártással
Hozzávalók:
Vörösboros, kakukkfüves csirkecombokhoz:

1 kg csirkecomb
só, bors
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olívaolaj
2 dl száraz vörösbor
2 teáskanál szárított kakukkfű

Aszalt gyümölcsös barna mártáshoz:
2 dl húsalaplé (vagy víz)
6-7 db aszalt sárgabarack
6-7 db aszalt szilva
2 evőkanál aszalt áfonya
2 evőkanál mazsola
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt

Tejfölös sült polentához:
10 dkg kukoricadara
3 dl tej
1 kávéskanál só
3 dkg vaj
1 tojás

1 kis pohár tejföl
1 tojás
só, bors

Elkészítés:
A combokat sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg lisztbe. Hevítsünk fel pár evőkanál olajat egy magas falú serpenyőben, pirítsuk meg a combok mindegyik oldalát. Öntsük fel vörösborral és szórjuk meg kakukkfűvel. Fedjük le és pároljuk puhára.
Közben a tejfölös polentát eltudjuk készíteni. A tejet forraljuk fel sóval, majd adjuk hozzá a kukoricadarát és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Ha szükséges pótoljuk még vízzel. Miután jól besűrűsödött, adjuk hozzá a vajat és a tojást, keverjük simára és simítsuk egy tűzálló tálba.
A tejfölhöz adjunk egy tojást, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, felverjük, majd a polenta tetejére csurgatjuk. Előmelegített 200°C-os sütőbe addig sütjük, amíg a tejfölnek szép aranysárgás színe nem lesz.
Közben a csirkecombok is megpuhultak, amiket szedjünk ki egy tányérra. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a vajat és az aszalt gyümölcsöket. Pár percig kevergetjük, majd hozzá tesszünk egy evőkanál lisztet. Habverő segítségével keverjük simára, további folyadék pótlásával állítjuk be a kívánt sűrűséget. Ízlés szerint sózhatjuk és borsozhatjuk, ha szükséges.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...