Blog | Koskacukor
2014. Szeptember 08. 07:18, hétfő
Whiskys, pácolt oldalas
Pikáns oldalas....
Whiskys, pácolt oldalas
Hozzávalók:
50 dkg sertés oldalas
1 evőkanál só
1 evőkanál nádcukor
1 evőkanál mustármag
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál cayenne bors
Továbbá:
1 nagy vöröshagyma
Mártáshoz:
2 teáskanál dijoni mustár
4 evőkanál almabor
1/4 csésze whisky
1/4 csésze almaecet
2 evőkanál nádcukor
Elkészítés:
A bordát ujjnyi vastagságként irdaljuk be. Készítsük el a száraz pácot, majd jól dörzsöljük a húsba. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
Másnap az oldalast tegyük át egy tepsibe. A mártás hozzávalóit keverjük ki és öntsük az oldalasra.
A vöröshagymát vágjuk félbe és szeljük karikákra. Szórjuk a hús tetejére.
Fedjük le alufóliával és 250°C-os előmelegített sütőbe kezdjük el sütni. Amikor a hús szaftja felforrt, vegyük le a hőmérsékletet 170°C-ra és így süssük tovább kb. 1,5-2 óra hosszáig.
Így lesz igazán finom omlós, szaftos. Az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a szafttal és pirítsuk meg egy picit a tetejét.
Vegyes vajban párolt zöld körettel tálaltam.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...