Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 09. 06:44, szombat
Zabkorpás graham kifli
Egészséges reggeli!
Zabkorpás graham kifli
Hozzávalók (8db-hoz):
150 g graham liszt
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
100 g BL50 fehér liszt
50 g zabkorpa
100 g joghurt
20 g élesztő
2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
25 g olvasztott vaj
Kenéshez:
20 g olvasztott vaj
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk 1 dl langyos tejbe és keverjük el benne a cukrot. Hagyjuk felfutni.
Addig mérjük ki a liszteket, a zabkorpát, adjuk hozzá a sót, a joghurtot, az olvasztott vajat. Ha felfutott az élesztőnk ez is mehet hozzá, majd kezdjük összeállítani a tésztát a maradék tej hozzáadásával. Kicsit nehezebb, de rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk. Jól dolgozzuk ki, mert így lesz szép puha és nem egy nehéz tömör kiflink. Kelesztő tálba pihentessük 20 percig, majd gyúrjuk át. Ezt ismételjük meg kétszer.
Ezután láthatjuk, hogy egyre nagyobbra nő, egyre több levegő kerül bele.
Vágjuk 8 egyenlő részre. Formáljunk belőle zsemléket, tegyük félre, takarjuk le és pihentessük 10 percig.
Egyesével nyújtsuk ki oválisra, de legyen jó széles is. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd tekerjük fel és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé. Letakarva 20-25 percig hagyjuk, hogy duplájára keljen.
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A kifliket kenjük meg a maradék vajjal, majd tegyük a sütőbe és süssük kb. 20 percig.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...