Városlista
2024. április 24, szerda - György

Blog | Koskacukor

2014. Augusztus 09. 06:44, szombat

Zabkorpás graham kifli

Zabkorpás graham kifli

Egészséges reggeli!

Zabkorpás graham kifli
Hozzávalók (8db-hoz):

150 g graham liszt
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
100 g BL50 fehér liszt
50 g zabkorpa
100 g joghurt
20 g élesztő
2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
25 g olvasztott vaj

Kenéshez:
20 g olvasztott vaj

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk 1 dl langyos tejbe és keverjük el benne a cukrot. Hagyjuk felfutni.
Addig mérjük ki a liszteket, a zabkorpát, adjuk hozzá a sót, a joghurtot, az olvasztott vajat. Ha felfutott az élesztőnk ez is mehet hozzá, majd kezdjük összeállítani a tésztát a maradék tej hozzáadásával. Kicsit nehezebb, de rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk. Jól dolgozzuk ki, mert így lesz szép puha és nem egy nehéz tömör kiflink. Kelesztő tálba pihentessük 20 percig, majd gyúrjuk át. Ezt ismételjük meg kétszer.
Ezután láthatjuk, hogy egyre nagyobbra nő, egyre több levegő kerül bele.
Vágjuk 8 egyenlő részre. Formáljunk belőle zsemléket, tegyük félre, takarjuk le és pihentessük 10 percig.
Egyesével nyújtsuk ki oválisra, de legyen jó széles is. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd tekerjük fel és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé. Letakarva 20-25 percig hagyjuk, hogy duplájára keljen.
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A kifliket kenjük meg a maradék vajjal, majd tegyük a sütőbe és süssük kb. 20 percig.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...