Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 10. 07:57, vasárnap
Zöld fűszeres csirkecomb nyárson, snidlinges burgonyasalátával
Grillezzünk a szabadban!
Zöld fűszeres csirkecomb nyárson, snidlinges burgonyasalátával
Hozzávalók (2 személyre)
Zöldfűszeres csirkecombhoz:
50 dkg csirkecombfilé
2 teáskanál rozmaring
2 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál zöldbors
só
1 dl olívaolaj
Snidlinges burgonya salátához:
50 dkg burgonya
2 evőkanál olívaolaj
1 dl víz
só
1 kis csokor snidling
Dresszinghez:
2 evőkanál almaecet
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál méz
1 dl víz
só
bors
Elkészítés:
A combfilét csíkokra vágjuk, befűszerezzük és olívaolajjal leöntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyársra szúrjuk és akár grillezve, akár serpenyőbe 12-15 perc alatt folyamatosan forgatva megsütjük.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára daraboljuk, majd magas falú fedeles serpenyőbe tesszük egy kis olívaolajjal és vízzel. Megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor elfőtte a vizet, levesszük a fedelet és magas lángon megpirítjuk egy kicsit. A snidlinget felaprítjuk, majd a kész burgonyához adjuk.
A dresszing hozzávalóit kikeverjük és a snidlinges burgonyára öntjük. Akár melegen egyből, akár hidegen is fogyasztható.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...