Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 17. 07:38, vasárnap
Zöldséges egytál
Könnyű ebéd vagy vacsora!
Serpenyős zöldségek
Hozzávalók (2 személy részére):
50 dkg kisebb újburgonya
1 db fehér paprika
1 db kaliforniai paprika
1 kisebb cukkini
2 szál újhagyma
só
őrölt bors
friss rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
kevés víz
10 dkg feta sajt
1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az újburgonyát megmossuk, nem szükséges megpucolni, hiszen nagyon vékony a héja. A paprikákat és a cukkinit felkockázzuk közepes nagyságúra, majd az újhagymát karikákra vágjuk. Felhevítjük az olajat egy nagyobb fedeles serpenyőbe, beletesszük az egészben hagyott újburgonyát, megsózzuk, ráöntünk egy kis vizet, majd fedő alatt fél puhára pároljuk. Miután lekerült a fedő, pirítjuk egy pár percig addig, amíg a víz teljesen el nem párolog és a burgonya kérget nem kap. Ezután rátehetjük a feldarabolt paprikákat, cukkinit és az újhagymát. Frissen őrölt borssal és feldarabolt rozmaringgal ízesítjük. Miután megpuhultak a zöldségek, levesszük a tűzről és felkockázott feta sajttal és petrezselyemzölddel díszítjük.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...