Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Blog | Koskacukor

2014. December 20. 07:43, szombat

Zsályás, fokhagymás csirkemell, mangó chutney-val és kurkumás rizzsel

Zsályás, fokhagymás csirkemell, mangó chutney-val és kurkumás rizzsel

Mango chutney...

Zsályás, fokhagymás csirkemell, mangó chutney-val és kurkumás rizzsel
Hozzávalók (2 személyre):
Zsályás, fokhagymás csirkemellhez:

50 dkg csirkemell
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál só
1 evőkanál szárított zsálya
4-5 gerezd fokhagyma

Mangó chutney-hoz:
1 nagy mangó
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
1 nagy teáskanál méz
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
1/2 kávéskanál őrölt ánizs
1/2 vaníliarúd kikapart belseje
1 ujjnyi friss gyömbér
kevés víz

Kurkumás rizshez:
12 dkg jázmin rizs

kurkuma

Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel szép vékonyra. A fokhagymát pucoljuk meg, majd daraboljuk nagyon apróra. A vajat az olajjal olvasszuk fel egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk egy pár percig, de vigyázzunk ne égessük le. Adjuk hozzá a zsályát és szórjunk hozzá sót. Keverjük össze, majd a csirkemelleket fektessük egymás mellé a serpenyőbe és közepes lángon pirítsuk meg mind a két oldalát. Nem kell sokáig sütni, mert akkor kiszárad.
A mangó chutney-hoz a vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté, majd szeleteljük fel egészen vékonyra. A mangót hámozzuk meg, vágjuk le a magról és kockázzuk fel apróra. Tegyük a hagymával együtt egy kisebb fazékba, öntsük rá a fehérbort és közepes lángon főzzük fel. A gyömbért hámozzuk meg, majd daraboljuk fel egész vékonyra. A felforrt mangóhoz adjuk hozzá a mézet, a sót, a fűszereket és a friss gyömbért illetve egy kevés vizet. Fedjük le és közepes lángon hagyjuk puhulni a mangókat úgy, hogy közben kevergetjük illetve, ha szükséges pótoljuk vízzel.
A rizst megmossuk négyszer, ötször, majd dupla annyi vízzel feltesszük főni egy kevéske sóval és őrölt kurkumát szórunk hozzá. Szép lassan kb. 20 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk arra, hogy még éppen roppanós maradjon, ne főzzük szét.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...