Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Július 15. 17:49, kedd | Helyi
Forrás: Németh Marietta

100 milliós pályázatból újul meg a SZIGNUM

100 milliós pályázatból újul meg a SZIGNUM

Két pályázatnak köszönhetően újul meg a Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium épülete. Kicserélik a régi kazánt és a nyílászárókat, felújítják a homlokzatot, sőt napelemeket is felszerelnek az épületre.

A múlt hétenmegkezdődtek a felújítási munkálatok a SZIGNUM-ban, hiszen két nyertes pályázatból újul meg az iskola épülete. A kivitelezők már elfoglalták helyüket az iskola udvarán, hogy megkezdjék a munkálatokat, melynek soránaz épület külső homlokzata teljesen megújul. Szükség is van a renoválásra, hiszen a különböző korokban megépített létesítmény mára már elavult: a vakolat régóta omladozik, sőt sok helyen el is tűnt. Az építkezésnek köszönhetően egységes külsőt kap az iskola.

Nemcsak a homlokzat újul meg: kicserélik a nyílászárókat, új kazánnal fűtenek majd, sőt új az épületrész tetejére napelemeket is telepítenek. Az építkezéstől némi energitakaréskosságot vár az intézmény. Ez a kivitelező Renesco Kft. ügyvezető igazgatója szerint minden bizonnyal meg is valósul majd: a korszerű fűtéstechnikával, a modern hőszigeteléssel és a napelemeknekkel akár 40-50 %-ot is spórolni lehet.

A felújításra már nagy szükség volt, amelynek köszönhetően egy modern, felújított épület várja a diákságot ősztől. Az iskola igazgatója, Szűcs Péter azt mondta: tanárok és diákok már egyaránt nagyon várják a szeptemperi tanévkezdést, hiszen akkor már az új iskolába térnek vissza. - Kellemes környezetben hatékonyabban folyik a munka és a tanulás is - vallja az igazgató.

Az épület felújítása közel 100 millió Forintból valósul meg: a régi épületre irányuló pályázaton 45 millió Forintot nyertek, amelyhez 15 %-os önerőt biztosítanak, míg az új épületet 50millióból korszerűsítik önerő nélkül.

A munkálatok már javában folynak, melyek nyár végére be is fejeződnek. Az ünnepélyes épületátadás szeptemberben lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.