Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 02. 11:23, hétfő | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

A Szombat Esti láz bírája pontoz Makón is

A Szombat Esti láz bírája pontoz Makón is

Az első Broadway Dance Táncverseny vezető pontozóbírája a Szombat Esti lázból is jól ismert versenytáncos, Pálinkó Lujza lesz!

A Broadway Dance Sportegyesület arra vállalkozott, hogy 2014 Júniusában első alkalommal táncversenyt hirdet a Makón működő összes tánciskola, egyesület, művészeti iskola számos stílusa számára.

A verseny célja, hogy a különböző táncstílusokat egy színpadra állítva megismerjék egymást a csoportok, valamint lássa a közönség, hogy milyen színes a város táncrepertoárja .
A megmérettetés stílusonként elkülönítve történik, és a produkciókat a direkt erre az alkalomra felkért SZAKÉRTŐ zsűri pontozza.

A pontozó bírók vezetője: PÁLINKÓ LUJZA
További pontozók a héten folyamatosan kerülnek kihirdetésre

Időpont:2014. jún.7. szombat 11.00 óra

Helyszíni nevezés: 9:00-tól 11:00-ig

Helyszín:Návay Lajos Szakközépiskola Tornacsarnok, Makó 6900, Posta u. 4.-6.

Belépő: 500,- Ft
Tombola: 250,-Ft


Tánc és én. Üdvözlöm! Pálinkó Lujza vagyok

Kisgyermek koromtól 8 éven át klasszikus balettel foglalkoztam egy orosz balettmester irányításával, aki a Szegedi Nemzeti Színház koreográfusa volt. Ebből adódóan sokat szerepeltem gyerek balettosként a Színház, és a Szegedi Szabadtéri Játékok opera és egyéb zenés előadásaiban.

A változást 14éves koromban egy társastánc tanfolyam hozta, amelyet kíváncsiságból végeztem el, és közben rábeszéltek a versenytáncra. Az előző balettos éveknek köszönhetően gyors sikereket értem el a versenyeken, és már 18 évesen a ?sonder-klasse?-os (azaz, legmagasabb osztályos) Magyar Bajnokság dobogóján találtam magam a szombathelyi Savaria Táncversenyen.

Ezt követően 8 éven át sorra nyertük a Magyar Bajnokságokat, és minden évben a nemzetközi verseny döntőjében táncoltunk egyedüli magyarként. Ez akkor szinte kis világbajnokság volt, hiszen a blackpooli táncfesztivál legjobbjai jöttek el keletre, akik az aktuális világelsők voltak. Ez azt jelentette, hogy hosszú éveken át mi voltunk a magyar táncélet utazó követei, mi képviseltük az országot sok-sok külföldi nemzetközi versenyen és bajnokságon.
A legbüszkébb ? a Savarián kívül- egy Angliában rendezett Latin Világbajnokságon elért 16. helyre vagyok, mert ezt a többiekkel ellentétben tréner nélkül, önerőből értük el.

Az amatőr éveknek az vetett véget, hogy az aktív versenyzés mellett elvégzett iskoláink között volt a tánctanári képesítés is, emiatt az akkor még döcögő profi táncba kényszerültünk. Ennek Magyar Bajnokságát kétszer megnyertük, és továbbra is képviseltük az országot most már kevesebb versenyen. Végül Olaszországban kötöttünk ki egy évre, ahol egy tánciskola munkáját segítettük táncbemutatóinkkal és tanácsainkkal.

Amióta az aktív táncot abbahagytam, a tánc tanítása került előtérbe gyermek- és felnőttkorúak számára, valamint ezt egészíti ki a zsűrizés táncversenyeken a Magyar Táncsport Szakszövetség kiemelt pontozóbírájaként.

2007-ben új funkciót szavazott meg nekem a magyar táncszakma, a Magyar Táncsport Szakszövetség alelnöke lettem.

A fenti összefoglaló 1967-től napjainkig tömöríti az eseményeket. Magába foglal sok-sok utazást, versenyzést, sok elsőséget, jó helyezéseket, külön díjakat, kupákat, legalább 20 Országos-, vagy Magyar Bajnoki címet, plakát- és műsorfüzet-fotókat, riportokat, TV szerepléseket, újsághíreket, autogramosztogatásokat, meghívásokat, táncbemutatókat, tánctáborokat, rendezvények szervezését, műsorvezetést, videoklip közreműködést, stb.

Végül mindezek elvezettek 2002-ben saját iskola megteremtéséhez, melynek neve Pálinkó Lujza Tánciskola, ahol 6-tól 60 éves korú tanítványok is vannak, amelyben immár 13 éves kislányom is növendék.

Már az ő táncolásukat szervezem, irányítom, bonyolítom és alakítom nagyszerű és elhivatott férjemmel, aki egykor klubtársam volt, ma pedig az életem és munkám társa.

Pálinkó Lujza
(forrás:http://palinkolujza.fiestatanc.hu/)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére