Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Szeptember 27. 13:15, szombat | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Egészségnap a Gimnáziumban és a Petőfi Parkban

Egészségnap a Gimnáziumban és a Petőfi Parkban

Ma délelőtt tartották meg a Makói Egészségfejlesztő Program első szűrőnapját, ahol tanácsokat adtak a helyes életmódra, egészséges táplálkozásra, valamint számos szűrővizsgálaton részt lehetett venni.

A József Attila Gimnázium aulájában tartotta meg a mai napon a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hódmezővásárhelyi-makói kirendeltsége az első szűrőnapját. A központ még 2012-ben egy TÁMOP-pályázatra jelentkezett, ennek a nyitónapja volt ma.

Az eseményen többek között egészségszűréssel, tanácsadással, előadásokkal és újraélesztési bemutatóval várták az érdeklődőket. A rendezvényt ünnepélyesen megnyitotta Dr. Nagy Jenő, a kórház megbízott igazgató-helyettese, a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Program orvos-szakmai vezetője.

- A rendezvény célja az egészségfejlesztés és prevenció Makón és a kistérségben. - mondta kérdésünkre az igazgató-helyettes. - Célunk a betegségek megelőzése, amit elérhetünk helyes táplálkozással, mozgással. Fontosak a szűrővizsgálatok, amelyekkel a még tünetmentes betegségeket kimutathatjuk. A projektben benne vannak kisebb falvak is, oda is ki fogunk menni. Ez a program jövő októberig tart, ennek keretében pedig meg fog nyílni a kórházban egy egészségfejlesztési iroda is.

Az eseményen három előadást is hallhattak az érdeklődők: Dr. Nagy Jenő a szív és érrendszeri betegségekről, Dr. Góg Csaba főorvos a daganatos betegségek kialakulásáról és megelőzéséről, valamint Kiss Csilla, a kórház dietetikusa az egészséges táplálkozásról tartott prezentációt.

A szűrőnapon többek közt hallás-szűrésen, anyajegy-vizsgálaton, testsúly-, testmagasság-, testzsír-mérésen, PSA-szint mérésen (45 év felettieknek prosztatarák vizsgálat vérvétellel), csontsűrűség-, koleszterin- és vércukorszint mérésen vehettek részt az érdeklődők, valamint volt véradás is. A szűrésen részt vevők között egy kétszemélyes Kalandpark-belépőt és két kerékpárt sorsoltak ki.

Az esemény keretében lehetőség volt futásra az egészégért, amelyet a Petőfi Parkban lévő új futópályán rendeztek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén