Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Augusztus 06. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Lakótelepi szociális iroda indul a belvárosban

Lakótelepi szociális iroda indul a belvárosban

A Jobb Makóért Egyesület 30 millió forint támogatásból egy integrált szociális irodát fog létrehozni, amelynek célja hogy közelebb hozza egymáshoz a belvárosban élőket és programokat hozzon létre a szabadidő eltöltésére.

A "Jobb Makóért közösségi összefogással" című program 29.992.603 forint támogatást kapott az Új Széchenyi Terv keretében, ebből pedig egy lakótelepi integrált szociális iroda létrehozása mellett 70 különböző szabadidős rendezvényt, valamint 15 fórumot fognak megrendezni a következő egy évben.

A program célcsoportja elsősorban a Csanád vezér tér, a Rudnay utca és a Deák Ferenc utca panellakásainak lakói, összesen 656 fő, az ő számukra fognak szervezni családi napokat, kulturális rendezvényeket.

A Jobb Makóért Egyesület elnöke, Weszely Tamás és a szakmai koordinátor, Nagy Dániel elmondta, céljuk a lakóközösség összehozása, közösségszervezés és az aktív szabadidő eltöltéséhez megfelelő programok rendezése. A projekthez tartoznak tovább szolgáltatások is, például jogi és életviteli tanácsadás, valamint augusztus közepén számítógépes tanfolyam indul az idősek részére.

Az egyesület szeretne kapcsolatot kialakítani majd a különböző oktatási intézményekkel, egyházi közösségekkel, civil szervezetekkel, kiváló lehetőség lesz ez a helyi összefogás erősítésére. A Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda a Deák Ferenc utca 45. szám alatt kerül majd kialakításra, a projekt teljes időtartama alatt pedig a projekt honlapján, valamint a Facebookon lehet majd naprakészen tájékozódni.

Az egy éves időtartam alatt közel 70 programot kívánnak szervezni, játszóházakat, családi napokat, hagyományőrző és kulturális rendezvényeket, ezen felül pedig 15 lakossági fórumot is.

A projekt során összesen 4 fő munkatársat foglalkoztatnak majd, a projekt eredményeképp pedig a közösségszervezésben járta alkalmazottak átadják tudásukat a fiatalok számára. A szervezők elmondása szerint a pályázat végcélja, hogy megváltoztassák a lakótelepi emberek életszemléletét, ezáltal pedig közelebb hozzák őket egymáshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás