Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 27. 21:34, vasárnap | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Minden napra egy recept Koska Brigivel

Minden napra egy recept Koska Brigivel

Tavaly április óta működteti gasztroblogját a mobilszolgáltatói értékesítőként dolgozó Koska Brigitta, kinek receptjeit ezentúl portálunkon is olvashatják.

Koskacukor.- Ez a neve a főételeket, kelt tésztákat, süteményeket, és desszerteket felvonultató gasztroportálnak.
A 27 éves Koska Brigit már 13 éves kora óta foglalkoztatta a főzés tudománya, mindezek ellenére a középiskola után nem szakácsnak, hanem közgazdásznak tanult tovább a Szegedi Tudományegyetemen.
A diploma után Németországban kezdett el dolgozni, itt szerette meg igazán főzést is:

- Gyermekvigyázóként rá voltam kényszerítve arra, hogy napi szinten főzzek a gyerekeknek. Hozzáteszem előtte is főztem itthon, de akkor még nem helyeztem rá ekkora hangsúlyt.
Németországban viszont pont a munka miatt; próbáltam az interneten keresgélni a recepteket, úgy, hogy egy kicsit a magyar konyhát is bele tudjam csempészni a család életébe.
Receptgyűjtésként indult, igazából nem gondoltam, hogy komolyabban fog érdekelni
– mesél első főzéssel kapcsolatos élményeiről a makói gasztroangyal.

Fél év külföldi munka után hazaköltözött, és párjával a mai napig is közösen élnek együtt.
A saját konyha további technikák kiötlésére ihlette, olyannyira, hogy az elkészült ételkülönlegességeket képek formájában is megörökítse, és az elkészítés módjával együtt feltöltse az internetre.
Az első bejegyzése a kakaós csiga volt, és azóta is napról-napra bővül egyedi finomságainak listája.

Brigi tehát nem csak az ételeket szereti elkészíteni, de az oldalon látható képeket is mesterien örökíti meg.
Nem véletlen, hiszen a nyalánkságokat fotózva mindig eszébe jut egy-egy kiegészítő, amivel érdekesebbé, színesebbé teheti az általa készített fotókat.

Elmondása szerint párja gyakran viccelődik is vele, hogy minek otthonra annyi kacat, és hogy kihűl az étel mire mindent aprólékosan lefotóz.

A makró fotózás fortélyait könyvekből sajátította el, és az utóbbi időben már a nyaralások alkalmával is szívesen készít képeket az adott hely nevezetességeiről.



Ha nincs új étel,nincs új fotó-mondja.
Éppen ezért nálam az ételek általában egyszer készülnek el, na meg azért is, mert nincs értelme ugyanazt feltenni, így változatosabb az oldal. A kelt tésztáimat abszolút egyedinek vallom. Sosem recept alapján csinálom, én tönköly lisztet használok.

Az eltökélt lány naponta több órát is képes a konyhában tölteni. Hétköznap reggelente 6:20 –kor kel, hogy munka előtt legyen friss zsemle, vagy péksütemény az asztalon.

Hétvégén, ha csak teheti, de általában vasárnap reggel kilenctől délután négyig szeret a konyhában tüsténkedni, ugyanis ekkor főzi meg előre a másnapi menüt is.
A makói konyhatündér hobbija során arra törekszik, hogy elkészített ételei ne csak finomak, hanem egészségesek is legyenek, így gyakran fele annyi cukrot, vagy nyírfacukrot használ.
A heti hozzávalókat egy gondosan megírt lista alapján, hétvégén, általában egyszerre szerzi be a megszokott bevásárlókörútja során.

Szereti a kihívásokat, Németországban és itt Magyarországon is gondolkozott már azon, hogy saját vendéglőt nyit, de ehhez sem akkor, és egyenlőre most sem adottak az anyagi feltételei.

- Itthon is folyamatosan volt munkám, de nem a diplomám miatt. Én úgy gondolom, hogy egy jó szakma többet ér egy diplománál.
Németországban is sokkal könnyebben el tudtam volna helyezkedni ilyen téren, ha lett volna hozzá végzettségem.
Most azonban már nem végezném el, mert úgy gondolom, hogy az alapokat már elsajátítottam, maximum a papír miatt mennék, ami feltétele a vállalkozás nyitásának, de ez sajnos még nem aktuális.
– vélekedik a jövőről.

Brigi receptjeit már nem csak a Koskacukor oldalán, hanem portálunkon is olvashatják.
Hetente több recepttel igyekszik majd kiszolgálni a falánkságokat kedvelő olvasókat.

Íme a Koskacukor bemutatkozó receptje oldalunkon!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.