Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Június 05. 13:48, csütörtök | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Ötnapos jubileumi rendezvénysorozaton ünnepeltek a Pápay Iskolások

Ötnapos jubileumi rendezvénysorozaton ünnepeltek a Pápay Iskolások

Június első hetében, hagyományosan, immár 15. alkalommal rendezte meg ötnapos rendezvénysorozatát a Pápay Endre Oktatási Intézmény.
Az eseményre 2014. június 02. - június 06-ig kerül sor.

A XV. Pápay napok alkalmával a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, és a „Fogadj el” Alapítvány szervezésében megrendezett napokon, érdekes programokon, és egy kiránduláson is részt vehettek a gyerekek.

Idén, ez alkalommal az iskola dolgozói, és növendékei, az intézmény névadójának Pápay Endrének 100. éves születési évfordulójáról is megemlékeztek, valamint sor került az idei Pápay díjak átadására is; tudtuk meg Vargáné Szalados Klárától, a Pápai Endre Oktatási Tagintézmény vezetőjétől.

Az első napon, hétfőn rendezték meg a gyógypedagógiai mentálhigiéniás konferenciát, amin a tagintézmény munkatársai tartottak előadást, a korábbi pályázatok kapcsán; jó gyakorlatokról, és a gyógypedagógiai munka során használatos fejlesztő eszközökről.

Kedden az ünnepélyes nyitórendezvények következtek, ahol az iskola jelenlegi és egykori dolgozói vettek részt, és ahol a gyógypedagógus,- gyermekfelügyelő-, és támogatói díjak átadása mellett, sor került az iskolában lévő emlékkő megkoszorúzására is.

A díjak odaítélésénél elsősorban, az intézmény vezetősége, munkaközösségei, a "Fogadj el" Alapítvány, illetve a dolgozók javaslatai alapján kerültek kiosztásra.

Szerdán az iskola dolgozói és diákjai közösen utaztak el a Csongrád -Bokrosi „Western faluba”, ahol átélhették a vadnyugati élet velejáróit, és egy igazi közösségkovácsoló kiránduláson pihenték ki a hét eleji fáradalmakat.

Csütörtökön, az iskola udvarán tartott csoportos kézműves foglalkozások alkalmával, több érdekes kézműves praktikát is elsajátíthattak a gyerekek.


A kellemes, napsütéses délelőtt folyamán volt, aki gyöngyöt fűzött, voltak, akik katicabogarat készítettek papírból, vagy hajtogattak, egyesek a varrás fortélyait lesték el a tanároktól, de a legnagyobb érdeklődést talán mégis a hajnövesztős ruhába csomagolt földes bábú kapta.





(Szeretnél te is hajas bábút készíteni? Nézd meg a cikkhez tartozó képeket. Fotoriporunk lépésről-lépésre megmutatja, HOGYAN KÉSZÜLT!)

Holnap diákönkormányzati nap lesz, melynek keretein belül délelőtt ügyességi, és sportversenyeken vehetnek részt a gyerekek, délben pedig a pedagógusnappal zárul az egész hetes rendezvénysorozat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.