Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Szeptember 15. 05:28, hétfő | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Tematikus programokkal várja az érdeklődőket a Makói Ifjúsági Klub- Videóval

Tematikus programokkal várja az érdeklődőket a Makói Ifjúsági Klub- Videóval

Indulása óta több mint 100 regisztrált klubtaggal büszkélkedhet a Makói Közösségi Klub.
A változatos programok megtartása mellett a civil – és sportszervezeteknek, kezdő zenekaroknak is teret biztosítana a klubvezetés.

Múlt pénteken a Feel Good Tánccsoport lépett fel, szombaton pedig a Ritmus táncosok tartottak rövid bemutatót.
Képeink a Feel Good táncbemutatóján készültek.
A hip-hop csoport az előadások után próbaórát is tartott.

- Nem szerettem volna, hogy kampánytémává váljon az Ifjúsági Klub!
NINCS HAVI TAGDÍJ- EZ EGY TÉVHIT.
Mi mindössze egy egyesületi támogatást kértünk a klubtagoktól, ami 1500 forint félévente. Ez havi lebontásban 250 forintot jelent.

A nyári szezon után a tematikus programok is elindulnak, ami azt jelenti, hogy szerdánként folytatódik a Salsa tanfolyam, ahol az előzetes egyeztetések alapján kezdő csoport is fog indulni.
A régi Ifjúsági klubból megszokott programok is menni fognak, mint például a biliárd-, és csocsóverseny, de az új elemeket is beépítjük, mint a darts, vagy az X-BOX.

– nyilatkozta portálunknak Mucsi Tamás, a Makói Ifjúsági Klub vezetője.


A Közösségi Klub jelenleg legfiatalabb tagja mindössze kilenc-, a legidősebb pedig 25 éves, ez ugyanis a tagság legfelső korhatára.

A jelentkezőknek nem kötelező a félévi támogatást egyszerre kifizetni, ha valaki például egy- vagy két hónapra szeretné igénybe venni a MAKK eszközeit, részarányosan is fizethet.
Ezen összegért a gyerekek egyedi mágneskártyát kapnak, amellyel az épület bármelyik helyiségébe közlekedhetnek, és a berendezéseket is korlátlanul, teljesen ingyen használhatják!

- Azt gondolom, hogy ez az egyesületi támogatás egy olyan minimális hozzájárulás, ami arra szolgál, hogy értékeljék a gyerekek a berendezéseket. – szögezte le a MAKK vezetője.



Az intézmény Szeptember 27-én és 28-án egy országos rendezvénynek is otthont ad, ekkor rendezik meg ugyanis az V. Közös Többszörös Diáknapot.

A klubvezető elmondta; a diáknapon összesen 18 főt tudnak majd fogadni különböző városok diákszervezeteitől.
Több városból is jelezték már részvételi szándékukat; itt lesznek a kőbányaiak, kistelekiek, soproniak, Újfehértóról is jönnek, és legutóbb a győriek is jelezték, hogy részt szeretnének venni.

A kétnapos rendezvényen előadások, kerekasztal beszélgetések is lesznek, drogprevenciós témákban. A beszélhetések célja, hogy a dizájner drogok veszélyességéről tájékozódjanak a fiatalok.


A későbbiekben terjeszkedni is kíván a társulat, hogy ne csak ifjúsági, hanem városi szinten is meg tudják mozgatni az embereket.
A Születés hete rendezvény folytatásaként a közeljövőben megrendezésre kerül majd egy mama délelőtt, ahol a szervezők a kismamáknak tartanak programokat.

Idén, december közepéig a benti tereken lesznek események.
A télbúcsúztatón fánkkal és meleg teával várják majd a fiatalokat, a kinti tereket pedig tavasztól, számos újabb rendezvénnyel kívánják megtölteni.


Mucsi Tamás klubvezető felhívása a civil szervezetek vezetőinek:

-Minden civil szervezetet arra bíztatok , hogy jöjjenek, üljünk le, beszéljünk, mi biztosítjuk a programokhoz a helyet, a civil szervezetek pedig a színvonalat. Mozgassuk meg egy kicsit a várost.
Közösségi oldalunkon már megosztottuk, de kezdő zenekaroknak is fellépési lehetőséget biztosítunk.
Két zenekar már feliratkozott, de még lehet jelentkezni.

Jelentkezni lehet személyesen a Makk-ban vagy a közösségi oldalakon:

https://www.facebook.com/makoikozossegiklub?fref=ts

https://www.facebook.com/mifiklub

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás