Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Július 15. 17:49, kedd | Helyi
Forrás: Németh Marietta

100 milliós pályázatból újul meg a SZIGNUM

100 milliós pályázatból újul meg a SZIGNUM

Két pályázatnak köszönhetően újul meg a Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium épülete. Kicserélik a régi kazánt és a nyílászárókat, felújítják a homlokzatot, sőt napelemeket is felszerelnek az épületre.

A múlt hétenmegkezdődtek a felújítási munkálatok a SZIGNUM-ban, hiszen két nyertes pályázatból újul meg az iskola épülete. A kivitelezők már elfoglalták helyüket az iskola udvarán, hogy megkezdjék a munkálatokat, melynek soránaz épület külső homlokzata teljesen megújul. Szükség is van a renoválásra, hiszen a különböző korokban megépített létesítmény mára már elavult: a vakolat régóta omladozik, sőt sok helyen el is tűnt. Az építkezésnek köszönhetően egységes külsőt kap az iskola.

Nemcsak a homlokzat újul meg: kicserélik a nyílászárókat, új kazánnal fűtenek majd, sőt új az épületrész tetejére napelemeket is telepítenek. Az építkezéstől némi energitakaréskosságot vár az intézmény. Ez a kivitelező Renesco Kft. ügyvezető igazgatója szerint minden bizonnyal meg is valósul majd: a korszerű fűtéstechnikával, a modern hőszigeteléssel és a napelemeknekkel akár 40-50 %-ot is spórolni lehet.

A felújításra már nagy szükség volt, amelynek köszönhetően egy modern, felújított épület várja a diákságot ősztől. Az iskola igazgatója, Szűcs Péter azt mondta: tanárok és diákok már egyaránt nagyon várják a szeptemperi tanévkezdést, hiszen akkor már az új iskolába térnek vissza. - Kellemes környezetben hatékonyabban folyik a munka és a tanulás is - vallja az igazgató.

Az épület felújítása közel 100 millió Forintból valósul meg: a régi épületre irányuló pályázaton 45 millió Forintot nyertek, amelyhez 15 %-os önerőt biztosítanak, míg az új épületet 50millióból korszerűsítik önerő nélkül.

A munkálatok már javában folynak, melyek nyár végére be is fejeződnek. Az ünnepélyes épületátadás szeptemberben lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt