Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 01. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

11 milliárdból fejleszt a mentőszolgálat

11 milliárdból fejleszt a mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 11 milliárd forintot költ hálózatának bővítésére, épületei korszerűsítésére, valamint járművei további cseréjére - mondta a szervezet főigazgatója az MTI-nek.

Mártai István a hét végén befejeződött Pécsi Sürgősségi Napok elnevezésű rendezvényen beszámolt arról, hogy az európai uniós pályázati forrásnak köszönhetően jövő év végéig 22 új mentőállomás építésére, 60 felújítására, valamint az ez év végéig érkező 60 autón felül további 200 mentőjármű beszerzésére nyílik lehetőség. Reményét fejezte ki, hogy heteken belül megkötik a fejlesztéssel kapcsolatos támogatási szerződéseket.

A főigazgató szerint a projekt nagy előrelépést jelent az OMSZ működésében. Az új mentőállomások révén megfelelhetnek annak az elvárásnak, hogy a mentők 15 percen belül egy adott helyszínre érkezzenek, az újabb járművásárlással közelebb kerülnek azon céljukhoz, hogy az autók átlagéletkora 13-ról 8 évre csökkenjen.

Mártai István kitért arra, hogy a korszerűsítés a jövőben a légi mentést is érintené. Az erről szóló, a közelmúltban elkészült koncepció szerint 4 légi bázis rekonstrukciója valósulna meg, és a jelenlegi 8 mellé egy újabb mentőhelikoptert szereznének be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk