Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. November 24. 14:39, hétfő | Helyi sport
Forrás: Kozserán Beáta

Elsöprő győzelmet aratott a Magyar Bajnokságon a makói Broadway Táncegyesület

Elsöprő győzelmet aratott a Magyar Bajnokságon a makói Broadway Táncegyesület

November 22-én és 23-án rendezte meg Budakalászon a Magyar Látványtánc Sportszövetség a 2014-es Magyar Bajnokságát,melyre a Broadway Dance Sportegyesület összesen öt csoporttal: egy nagyformációval és három duóval nevezett.

A makóiak már az első napon harcba szállhattak a legjobb helyekért, ugyanis ezen a napon, (szombaton) lépett fel az egyesület American Captain film analógjára készült Felnőtt Nagyformációja is.

Míg a makói formáció a látványra fektetett nagyobb hangsúlyt, addig ellenfeleik a magas szintű akrobatikai elemekre alapozva bíztak a győzelemben.
- Egészen a késő esti eredményhirdetésig kérdéses volt a dobogóra való állásunk.
Nagy izgalommal hallgattuk az eredményhirdetést, és amikor az ellenfeleink neve elhangzott előttünk, már nagy üdvrivalgással vettük tudomásul, hogy a dobogó legfelső foka a miénk.
– nyilatkozott a versenyről Tóth Péter, a Broadway Dance kapitánya.

Másnap kora reggel folytatódott a verseny, ezen a napon az egyesület triói mutathatták meg tánctudásukat.
A versenyzők már ébredés után elkezdték a prodikuciókhoz igazodó sminkjük és frizurájuk elkészítését, melyhez az őket elkísérő szülők is nagy segítséget nyújtottak.
Elsőként az ABBA Girls Children triója táncolt, akiktől eddig még soha nem látott elszántsággal, hibátlan minőségű és pontosságú kürt láthattak a nézők.

A közkedvelt ABBA slágerekre épülő koreográfiával a lányok végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel, ami a kialakult erős mezőnyben igen szép eredmény mondható. – tudtuk meg a vezetőedzőtől.

Az egyesület történetében először, idén két Junior triót is indított a táncklub, az Ice Queen, valamint a Demonic Angels triói is megmérettették magukat kategóriájukban.

- Az Ice Queen Junior trió egy kis balettel megfűszerezett kűrrel készült erre a versenyre, a Demonic Angels junior trió pedig egy igen különleges versenyruhával.
Ebben a kategóriában se csúsztunk le a dobogóról, az Ice Queen harmadik helyezést, a Demonic Angels második helyezést ért el, valamint pontozóbírói különdíjban is részesült.
Az estefelé haladva, már igen fáradtan és feszülten vártuk az utolsó kategóriát, a felnőtt triót, ahol már magas szintű akrobatikákat hajtanak végre versenyzőink.
A Burlesque nevű Felnőtt Triónk Arany minősítést szerzett.

- Összegezve ezt az igen hosszú hétvégét hatalmas elismerés volt, hogy minden indított versenyzőnk, korrekt pontozás után dobogóra állhatott. Minden versenykűr új volt, eddig még sehol nem láthatta a közönség, ezeket a nyári edzőtáborban tanulták meg táncosaink, majd rendszeres, megfeszítő edzéseken pontosították
.
– foglalta össze véleményét a versenyről, a csapatok felkészítő edzője, Tóth Péter, aki 2010 őszén alapította meg a Broadway Dance Sportegyesületet, ami fennállása óta számos regionális és országos elismerést tudhat magáénak.

Az Broadway Dance Sportegyesület edzései eddig csak Makón folytak, de a nagy érdeklődésre való tekintettel már Szegeden is vezetnek tanfolyamot.

A lányok színvonalas produkcióival legközelebb December 15-én, 16 órakor találkozhatunk a szegedi Árkádban, majd ezt követően Makón, ezúttal a SZIGNUM Sportcsarnokában tartják majd hagyományos Karácsonyi Gálájukat, ami ingyenesen lesz megtekinthető.

Azok a lányok , fiúk , akik kedvet kaptak az akrobatikus rocky elsajátításához, Tóth Péter edzőnél jelentkezhetnek a januárban induló tanfolyamokra!

Budakalász MLTSZ Magyar Bajnokság Végeredmény:

American Captain Felnőtt Nagyformáció – 1.helyezés
Demonic Angels Junior Trió 2.hely + pontozóbírói különdíj
ABBA GIrls Children Tró – 3.hely

Ice Queen Junior Trió – 3.hely

Burlesque Felnőtt Trió – Arany Minősítés

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.