Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2014. November 24. 14:39, hétfő | Helyi sport
Forrás: Kozserán Beáta

Elsöprő győzelmet aratott a Magyar Bajnokságon a makói Broadway Táncegyesület

Elsöprő győzelmet aratott a Magyar Bajnokságon a makói Broadway Táncegyesület

November 22-én és 23-án rendezte meg Budakalászon a Magyar Látványtánc Sportszövetség a 2014-es Magyar Bajnokságát,melyre a Broadway Dance Sportegyesület összesen öt csoporttal: egy nagyformációval és három duóval nevezett.

A makóiak már az első napon harcba szállhattak a legjobb helyekért, ugyanis ezen a napon, (szombaton) lépett fel az egyesület American Captain film analógjára készült Felnőtt Nagyformációja is.

Míg a makói formáció a látványra fektetett nagyobb hangsúlyt, addig ellenfeleik a magas szintű akrobatikai elemekre alapozva bíztak a győzelemben.
- Egészen a késő esti eredményhirdetésig kérdéses volt a dobogóra való állásunk.
Nagy izgalommal hallgattuk az eredményhirdetést, és amikor az ellenfeleink neve elhangzott előttünk, már nagy üdvrivalgással vettük tudomásul, hogy a dobogó legfelső foka a miénk.
– nyilatkozott a versenyről Tóth Péter, a Broadway Dance kapitánya.

Másnap kora reggel folytatódott a verseny, ezen a napon az egyesület triói mutathatták meg tánctudásukat.
A versenyzők már ébredés után elkezdték a prodikuciókhoz igazodó sminkjük és frizurájuk elkészítését, melyhez az őket elkísérő szülők is nagy segítséget nyújtottak.
Elsőként az ABBA Girls Children triója táncolt, akiktől eddig még soha nem látott elszántsággal, hibátlan minőségű és pontosságú kürt láthattak a nézők.

A közkedvelt ABBA slágerekre épülő koreográfiával a lányok végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel, ami a kialakult erős mezőnyben igen szép eredmény mondható. – tudtuk meg a vezetőedzőtől.

Az egyesület történetében először, idén két Junior triót is indított a táncklub, az Ice Queen, valamint a Demonic Angels triói is megmérettették magukat kategóriájukban.

- Az Ice Queen Junior trió egy kis balettel megfűszerezett kűrrel készült erre a versenyre, a Demonic Angels junior trió pedig egy igen különleges versenyruhával.
Ebben a kategóriában se csúsztunk le a dobogóról, az Ice Queen harmadik helyezést, a Demonic Angels második helyezést ért el, valamint pontozóbírói különdíjban is részesült.
Az estefelé haladva, már igen fáradtan és feszülten vártuk az utolsó kategóriát, a felnőtt triót, ahol már magas szintű akrobatikákat hajtanak végre versenyzőink.
A Burlesque nevű Felnőtt Triónk Arany minősítést szerzett.

- Összegezve ezt az igen hosszú hétvégét hatalmas elismerés volt, hogy minden indított versenyzőnk, korrekt pontozás után dobogóra állhatott. Minden versenykűr új volt, eddig még sehol nem láthatta a közönség, ezeket a nyári edzőtáborban tanulták meg táncosaink, majd rendszeres, megfeszítő edzéseken pontosították
.
– foglalta össze véleményét a versenyről, a csapatok felkészítő edzője, Tóth Péter, aki 2010 őszén alapította meg a Broadway Dance Sportegyesületet, ami fennállása óta számos regionális és országos elismerést tudhat magáénak.

Az Broadway Dance Sportegyesület edzései eddig csak Makón folytak, de a nagy érdeklődésre való tekintettel már Szegeden is vezetnek tanfolyamot.

A lányok színvonalas produkcióival legközelebb December 15-én, 16 órakor találkozhatunk a szegedi Árkádban, majd ezt követően Makón, ezúttal a SZIGNUM Sportcsarnokában tartják majd hagyományos Karácsonyi Gálájukat, ami ingyenesen lesz megtekinthető.

Azok a lányok , fiúk , akik kedvet kaptak az akrobatikus rocky elsajátításához, Tóth Péter edzőnél jelentkezhetnek a januárban induló tanfolyamokra!

Budakalász MLTSZ Magyar Bajnokság Végeredmény:

American Captain Felnőtt Nagyformáció – 1.helyezés
Demonic Angels Junior Trió 2.hely + pontozóbírói különdíj
ABBA GIrls Children Tró – 3.hely

Ice Queen Junior Trió – 3.hely

Burlesque Felnőtt Trió – Arany Minősítés

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 14:02, szerda | Külföld

Meghosszabbítják és megszigorítják a korlátozásokat Németországban

Elővigyázatosságból február közepéig meghosszabbítják és meg is szigorítják a járványügyi korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák a koronavírus korábbiaknál fertőzőképesebb változatának szétterjedését

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 12:01, szerda | Külföld

Elnökségének vívmányait dicsérte búcsúbeszédében Donald Trump

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

2021. Január 20. 11:00, szerda | Belföld

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek,