Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Június 06. 19:02, péntek | Helyi
Forrás: www.infomako.hu

78 kisgyermek kapott idén Babakötvényt Makón

78 kisgyermek kapott idén Babakötvényt Makón

Ma délután a Korona dísztermében fogadták a makói kisgyermekeseket.
A 45000 FT. értékű kötvényeket a legkisebbeknek Marosvári Attila alpolgármester úr , és Kovács Sándor képviselő úr adta át.

A tavaly október és idén február között született 78 helybéli kisgyermek szüleinek adta át Marosvári Attila alpolgármester, és Kovács Sándor képviselő úr a babakötvényeket ma délután, a makói Korona szálló dísztermében.



A makói önkormányzat 11 évvel ezelőtt határozott arról, hogy minden helyi újszülöttet megajándékoz, egy, a város által nyitott kamatozó betétkönyvvel, amelynek összegét a szülők akár azonnal felvehetik, de akár gyarapíthatják is.

A kötvény értéke kezdetben 10 ezer forint volt. Ezt az összeget 3 évvel ezelőtt emelték 40 ezerre, most pedig további 5000 forinttal nőtt, így idén már 45000 forintot kaptak a helyi gyerekek.



A közel 30 perces ünnepélyes átadón Sarnyai Tibor, és Marosvári Attila beszéde közben,és után a gyerekek jókedvűen majszolták az asztalokra kihelyezett süteményeket.



A színes héliumos lufik idén is nagy érdeklősést keltettek, aki éppen nem a sütievéssel foglalatoskodott, az a színes lufikkal játszott.



Akadt olyan gyermek is, akinél már az ünnepség elején "eltörött a mécses", és hangos kiabálással jelezte szüleinek, hogy ő bizony már az ünnepség végét szeretné.

Az eseményen készült képeink a galériában tekinthetőek meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV