Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Április 18. 07:11, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

800 főt foglalkoztatott feketén egy őrző-védő cég

800 főt foglalkoztatott feketén egy őrző-védő cég

Egy kapcsolódó vizsgálat során bukott meg az a vagyonvédelmi vállalkozás, amely eltitkolta bevételeit, feketén foglalkoztatta az alkalmazottait, és a cég ügyvezetője magánokirat hamisítást is elkövetett.

A társaság több mint 141 millió forint áfát nem fizetett meg, 800 alkalmazottját pedig be sem jelentette.

A NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága utólagos ellenőrzést folytatott le egy vagyonvédelmi társaságnál. A revizorok a társaság befogadott számlái között 94 db olyan bizonylatot találtak, amelyek egy Budapesthez közeli székhelyű, szintén vagyonvédelemmel foglalkozó Kft.-től származtak. A jelentős mennyiségű számla felkeltette az ellenőrök érdeklődését. Az adóhatóság belső információs rendszeréből kiderült, hogy a számlák 141 millió forintnyi áfatartalmát ez utóbbi cég nem vallotta be és nem is fizette meg az államkasszának.

A NAV azonnali, több évet és több adónemet érintő vizsgálatot rendelt el. A még jelenleg is folyó eljárások eddigi megállapításaiból kitűnik, hogy a fővároshoz közeli székhelyű Kft. nemcsak a jövedelmező gazdasági tevékenységéből befolyó bevételeit és az ahhoz kapcsolódó áfakötelezettségét titkolta el, de a több mint 800 alkalmazottját sem jelentette be, és járulékot sem vallott, vagy fizetett utánuk.

Mindezek miatt a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága feljelentése alapján a NAV pénzügyi nyomozói folytatólagosan elkövetett, az adóbevételt különösen nagymértékben csökkentő adócsalás bűntette, a számvitel rendjének megsértése, valamint magánokirat hamisítás vétsége miatt indítottak büntetőeljárást. Az elkövetők akár 12 évi szabadságvesztésre is számíthatnak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során