Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2012. Január 12. 12:33, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

800 rendőr hajtja a jégeralsós szökevényt

800 rendőr hajtja a jégeralsós szökevényt

Nagyszabású hajsza indult a déljapáni Hirosima városában egy veszélyes elítélt után, aki egy szál kincstári fehér jégeralsóban szökött meg börtönéből.

Az iskoláknak azt tanácsolták, hogy elfogásáig a gyerekek csak felügyelt csoportokban menjenek-utazzanak az iskolába és onnan haza.

Csaknem 800 rendőr eredt a nyomába szerdán a kínai származású Li Kuo-linnek, akit azért ítéltek 23 évi börtönbüntetésre 2005-ben, mert rálőtt egy rendőrre, és ellopott egy rendőrautót – közölte másnap a hirosimai prefektúra rendőrsége. Házról házra járnak a férfi fényképével, és személyleírását feltették az internetre is. Li állítólag az udvari torna alkalmával vált le társaitól, és két falon átmászva szökött meg.

Sajtótudósítások szerint a második, öt méter magas falon úgy juthatott túl, hogy ott javítási munkák miatt szerelőállvány volt, ráadásul a térfigyelő kamerákat is lekapcsolták a munkálatok idejére.

A hirosimai börtönből még sohasem szökött meg fogoly – mondta újságíróknak egy büntetés-végrehajtási illetékes név nélkül, mert nem volt engedélye beszélni a sajtóval. Nakagava Tadaaki, az igazságügy-minisztérium egyik büntetőügyi tisztségviselője azt közölte, hogy utoljára 1989-ben volt szökés egy japán börtönből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.