Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. December 19. 12:05, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

A 2014-es szennyvízdíjat is ki kell fizetni!

A 2014-es szennyvízdíjat is ki kell fizetni!

Az Energetikai Hivatal döntése alapján ki kell fizetnie a makói lakosoknak a 2014-es csatornadíjat is - az Alföldvíz lehetőséget nyújt a kedvezményes részletfizetésre azoknak, akiknek ez gondot okozna.

Városszerte nagy felháborodást okozott novemberben, hogy az Alföldvíz Zrt. elkezdte kiküldeni a szennyvízcsatornázási díjakat, miközben a város előző vezetése azt ígérte, díjmentes lesz a makóiaknak a szolgáltatás december 31-ig. A város új vezetése egyeztetésekbe kezdett az üggyel kapcsolatban, végül az Energetikai Hivatalhoz fordult, hogy döntsön.

A hivatal döntése alapján jogszerűen járt el az Alföldvíz Zrt., így minden lakosnak ki kell fizetnie a szolgáltatás díját a 2014-es évben is. Czirbus Gábor, Makó város alpolgármestere elmondta, semmilyen írásos nyoma nem volt az ingyenes csatornadíj ígéretének, de a tárgyalásoknak köszönhetően kedvezményekben állapodtak meg.

Dr. Csák Gyulától, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a számlázás több mint ötezer főt érint, azonban kétharmaduk már fizetett be számlát. Sokan lehetnek azonban, akiknél így felhalmozódtak a számlák, erre pedig megoldást jelenthet a részletfizetést lehetősége. A felhasználók január közepén kapják meg az értesítést levélben, majd 15 napjuk lesz, hogy a kedvezményt igénybe vegyék az ügyfélszolgálat megkeresésével. Akár hat havi részletben is kifizethetik elmaradásukat, kamatmentes részletekben. Akik eddig nem kaptak még számlát, annak az előzőek is kiküldi az Alföldvíz.

Farkas Éva, Makó polgármestere hozzátette: csak akkor tud az önkormányzat segíteni, ha valaki önhibáján kívül nem tudja vállalni a részletfizetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.