Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2014. December 19. 12:05, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

A 2014-es szennyvízdíjat is ki kell fizetni!

A 2014-es szennyvízdíjat is ki kell fizetni!

Az Energetikai Hivatal döntése alapján ki kell fizetnie a makói lakosoknak a 2014-es csatornadíjat is - az Alföldvíz lehetőséget nyújt a kedvezményes részletfizetésre azoknak, akiknek ez gondot okozna.

Városszerte nagy felháborodást okozott novemberben, hogy az Alföldvíz Zrt. elkezdte kiküldeni a szennyvízcsatornázási díjakat, miközben a város előző vezetése azt ígérte, díjmentes lesz a makóiaknak a szolgáltatás december 31-ig. A város új vezetése egyeztetésekbe kezdett az üggyel kapcsolatban, végül az Energetikai Hivatalhoz fordult, hogy döntsön.

A hivatal döntése alapján jogszerűen járt el az Alföldvíz Zrt., így minden lakosnak ki kell fizetnie a szolgáltatás díját a 2014-es évben is. Czirbus Gábor, Makó város alpolgármestere elmondta, semmilyen írásos nyoma nem volt az ingyenes csatornadíj ígéretének, de a tárgyalásoknak köszönhetően kedvezményekben állapodtak meg.

Dr. Csák Gyulától, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a számlázás több mint ötezer főt érint, azonban kétharmaduk már fizetett be számlát. Sokan lehetnek azonban, akiknél így felhalmozódtak a számlák, erre pedig megoldást jelenthet a részletfizetést lehetősége. A felhasználók január közepén kapják meg az értesítést levélben, majd 15 napjuk lesz, hogy a kedvezményt igénybe vegyék az ügyfélszolgálat megkeresésével. Akár hat havi részletben is kifizethetik elmaradásukat, kamatmentes részletekben. Akik eddig nem kaptak még számlát, annak az előzőek is kiküldi az Alföldvíz.

Farkas Éva, Makó polgármestere hozzátette: csak akkor tud az önkormányzat segíteni, ha valaki önhibáján kívül nem tudja vállalni a részletfizetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.