Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Május 11. 16:06, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.infomako.hu

A 2014. évi Sportgála díjazottjai

A 2014. évi Sportgála díjazottjai

Mint minden évben, így idén is díjazták a makói sportolókat.
Az év csapata, a Maros-menti UFC U 15-ös csapata;az év edzője Botlik Róbert; az év Makói Sportolója Tézsla Ágnes;az év utánpótlás sportolója Túri Edina lett.

Ők lettek 2013 legjobb sportolói:



Az év csapata: a Maros-menti UFC U15-ös csapata.
Az 1998/99-ben született labdarúgók az NB II-es bajnokság Dél-Keleti csoportának győzteseiként, jutottak fel az NB I. Keleti csoportjába.
A csapat 28 mérkőzésből 22-t megnyert.
A csapat edzője: Brakszatorisz András, kinek munkáját Kovács Gábor segítette.

Acsapat tagjai: Bartucz Máté, Bány Bence, Benkő Botond, Czebe Ádám, Deme Márkó, Göcző Attila, Jónás Gábor, Kabók Áron, Kasik Bence, Kardos Ákos, Kőszegi Attila, Megyesi Martin, Mészáros Márk, Miklós Ádám, Monori Levente, Nagy-György Balázs, Sirokmán Zoltán, Somogyi László, Szilvási Sándor, Szűcs Gergő, Tabányi Miklós, Tóth Gergely, Ugulu Sedat, és Varga Árpád.

Az év edzője: Botlik Róbert, a Maros-menti UFC U 13-s korosztályának edzője lett.
Az U13-as korosztállyal a 2012/13-as bajnoki évben 28 mérkőzésből 20-at megnyert, és eredményükkel feljutottak az NB I. Keleti csoportba. Munkáját Kovács László edző segítette.

Az év Makói Sportolója:Tézsla Ágnes testépítő, aki2012-ben a WBPF szövetségkertében magyar bajnok, majd Európa-bajnok 3. , és a világkupán szerzett ezüstérmet. Tavaly magyar, majd Európa-bajnok lett. A őszi idényében a vásárhelyi KRIKO Kupa győztese, az Ausztria Kupán és a Fit Parádén második helyezést érte el, majd a világbajnokságon az előkelő negyedik helyezést sikerült megszereznie.

Az év utánpótlás sportolója: Túri Edina, a makói Szent István Egyházi Gimnázium és Általános Iskola negyedik osztályos tanulója kapta, aki2012 ősz óta a Makói Úszó Klub versenyzője.

Tavaly az Uszonyosúszó Országos Bajnokságon három aranyérmet akaszthatott egy ezüst-, és két bronzérme mellé. A Magyar Búvár Szakszövetség idén újra indított motivációs rendszerében 6 versenyszámból már ötben aranyjelvényes szintet úszott.

A díjakat ma délelőtt, a Városnapi Sportgála keretein belül Dr. Buzás Péter polgármester, és Molnár László önkormányzati képviselő adta át a sportolóknak, főként a 2013-ban végzett teljesítményükért.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával