Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2024. Március 09. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A magyar Ganz-Mavag Europe Zrt. vételi ajánlatot tett a spanyol Talgo vasútépítő vállalatra

A magyar Ganz-Mavag Europe Zrt. vételi ajánlatot tett a spanyol Talgo vasútépítő vállalatra

A magyar Ganz-Mavag Europe Zrt. 619 millió euró értékű nyilvános vételi ajánlatot tett a spanyol Talgo vasútépítő vállalatra - olvasható a spanyol tőzsdefelügyelet (CNMV) honlapján elérhető dokumentumban.

Az ajánlatban részvényenként 5 eurós vételi ár szerepel, amelynek feltétele legalább 50 százalék plusz 1 részvényarány megszerzése a cégben.

A Ganz-Mavag Europe Zrt. fenntartaná a Talgo spanyolországi székhelyét, tevékenységeit, csakúgy, mint a foglalkoztatást, és stratégiai partnerként a kereskedelmi kapcsolatot a spanyol vasúti közlekedési vállalattal (RENFE).

"A cél egy olyan ipari kombináció megvalósítása, amely értéket teremt a Talgo számára európai szinten kiemelkedő szereplőként, kapacitásainak és piaci elérésének növelése, globális gyártási kapacitásai megerősítése és külföldi piaci jelenléte eredményeként" - áll az ajánlatban.

A tőzsdefelügyelet közzétette a Talgo igazgatótanácsának közleményét is, amelyben kifejti, hogy a felvásárlási ajánlat "barátságos" és "vonzó" a részvényesek számára, az árról alkotott vélemény "előzetesen kedvező", de várja, hogy teljes körűen elemezhessék a részletes ajánlatot.

Jordi Hereu spanyol ipari miniszter csütörtökön Brüsszelben újságíróknak nyilatkozott arról, hogy az ügyletet felülvizsgálja a külföldi befektetéseket elemző testület, mivel a Talgo stratégiai vállalat Spanyolország számára a vasúti mobilitásban betöltött alapvető szerepe miatt.

Óscar Puente közlekedési miniszter szerdán egy gazdasági rendezvényen megjegyezte: a spanyol kormány "minden tőle telhetőt megtesz", hogy elkerülje a felvásárlást.

Címkék: ganz-mávag, vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.

2024. Július 13. 08:37, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: megnyertük egyszer, másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

Három a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

2024. Július 13. 08:35, szombat | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható szombaton az ország nagy részén

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható szombaton több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 12. 07:58, péntek | Belföld

Sok napsütés mellett néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő a hétvégén

Sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra kell számítani a hétvégén, néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.