Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Június 12. 12:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

A városi kitüntettek 2014-ben

A városi kitüntettek 2014-ben

Idén is átadja Makó város az elismerő címeket augusztus 20-án, a májusi zárt ülésen kiválasztott kitüntetettek névsorát ma jelentette be Buzás Péter, polgármester.

A képviselő-testület még május végén döntötte el, kik fogják kapni idén a díjakat, a döntéseket pedig 14 nap elteltével kell nyilvánosságra hozniuk.

Buzás Péter, polgármester elmondta: Makó ezen az alkalmon szokta megköszönni a városért tett erőfeszítéseket, ehhez anyagi juttatások nem járnak.

A Makó Város Önkormányzati Képviselőtestületének határozata alapján megítélt díjakat szokásokhoz híven augusztus 20-án fogják átadni, ünnepélyes keretek közt.

A képviselő-testülete a "Makó Város Nevelésügyéért" díjat adományozta Kondrát Zoltánnak, a Makó-Belvárosi Református Egyházközösség elnöklelkészének, valamint Kincses Tímeának, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola igazgatójának.

A "Makó Város Biztonságáért" díjat Garan János köztisztviselő kapja, a "Makó Város Sportjáért" díjat Ménesi Gábor, a "Makó Város Egészségügyéért" díjat pedig Rácz Miklósnénak, az Egyesített Népjóléti Intézmény jelzőrendszeres házi segítségnyújtást vezető gondozónőjének adományozta.

"Makó Város Közművelődéséért" díjban részesítette a képviselő-testület Gilinger Ildikót, a Makói Vegyeskar karnagyát, a "Makó Város Közszolgálatáért" kitüntető díjat pedig Dévényi Zsuzsanna, köztisztviselő kapja majd.

A kitüntető díjakat az augusztus 20-i ünnepi testületi ülésen fogják átadni, amelyhez adományozást igazoló okirat és a város pecsétjével ellátott oklevél is jár.

Makó város emlékérmét idén négyen fogják megkapni: Kis Jenő Ferenc szobrászművész, Prokai Gábor művészettörténész, Török Péter Ybl-díjas tájépítész, valamint Dr. Tóth Attila művészeti író.

Az emlékérmeket ők is az ünnepi ülésen vehetik majd át, az érem mellé adományozást igazoló okirat jár majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.