Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2014. Szeptember 01. 13:45, hétfő | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

A végéhez közeledik a járdaprogram

A végéhez közeledik a járdaprogram

Új szakaszába lépett a makói járdaprogram: megkezdődött a műszaki átadás-átvétel. (Képünk korábban készült.)

A csatornázás miatt évek óta halasztgatott járdafelújításra idén 460 millió forintot költ a város, első ütemben 79, második ütemben pedig 32 db utca kap új burkolatot, összesen 31 kilométeren. Az első és második ütem befejezése szeptemberben lesz.

A kivitelezés minőségét a városháza 22 munkatársa felügyeli, céljuk hogy a kivetelező a lehető legjobb állapotban adja vissza a makói utcákat a kivitelező.

A várost a műszaki átadás-átvétel során rendszeresen brigádok járják, akik egy adott szempontrendszer alapján jegyzőkönyvezik a munkálatok kivitelezését, valamint a lakókat is megkérdezik véleményükről, meglátásaikról. Amennyiben hibákat tapasztalnak, azt a kivitelezőnek ki kell javítania, ha jogos az észrevétel. Az Önkormányzat ugyanakkor kezelni fogja a lakossági panaszokat is, amelyeket a városháza központi számán jelezhetnek majd a makóiak (511-800).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.