Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Április 04. 10:54, péntek | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta, Panyor Krisztina

Akit babakocsival futkározva láthatunk Makón - Panyor Krisztina

Akit babakocsival futkározva láthatunk Makón - Panyor Krisztina

1995-ben és 1996-ban duatlon- és triatlon-Európa- és világbajnokságot nyert, mostanra már édesanyaként, a kis Violával futkározva láthatjuk Makó utcáin.

Igazi sportemberként terhessége után sem hagyta abba futást, sőt…

Egy speciálisan erre a célra gyártott babakocsival, már kislánya pár hetes korától kezdve láthattuk, ahogy a háromkerekű babakocsival Makó város utcáin szeli a köröket.
Egy alkalommal körülbelül 10km-t is képes lefutni a csodajárgánnyal, egy héten többször is.

A babakocsis edzés mellett Kriszta a Maros ártérre is szívesen kilátogat, hiszen a betont kinőve a terepmaraton is érdekelni kezdte, olyannyira, hogy március 30-án egy Vértesi kis faluban, Szárban, részt vett az Inov 8 Vértesi Terepmaratonon, ahol az előkelő 7. helyezést sikerültmegszereznie.

Kriszta a futás, és a munka mellett már jó ideje szívesen írogat élményeiről, éppen ezért a továbbiakban az ő beszámolóját olvashatják a versenyről!

Inov 8 Vértesi Terepmaraton

A futás, azon belül is a terepfutás a legősibb sportágak közé tartozik. A hazánkban elterülő dombságok, hegyvidékek, Makó közelében a Maros ártere kiváló adottságokkal rendelkeznek a terepfutás űzéséhez. Számos turistaút, hegyi ösvény biztosítja a friss levegőn való mozgást.
A látvány, amely elénk tárul feledhetetlen élményekkel ajándékoz meg minket. A puha agyagos föld, az erdei talaj, a fenyvesek tűlevélszőnyege, a friss illatok, a csend és a harapni való levegő különleges környezetet biztosít. Hazánk legkiválóbb terepfutó útvonalai közül az egyik a Dunántúli- Középhegység, azon belül is a Vértes magaslatain vezet keresztül. Itt került megrendezésre március 30-án a tavaszi idény egyik kiemelkedő terepfutó versenye.
Négyféle távra lehetett nevezni ( minimaraton, félmaraton, maraton, ultramaraton).
A Fanatic Triatlon SC és a Marosmenti Mocorgók tagjaként ketten álltunk rajthoz a vértesi Szár nevű faluban. A magas részvételi szám mellett a mezőny erőssége is figyelemreméltóan alakult.
Reggel 9-kor ideális, napsütéses időben a változatos és technikás terepviszonyok mellett a maratonon 1050m, az ultramaratonon 1245 m szintkülönbség leküzdése várt ránk.
A Szár-Csákányospuszta- Vitányvár-Várgesztes- Kapberekpuszta –Hallgató-völgy-Szár útvonal csodás látnivalókat, és nekünk, alföldieknek különösen „kellemes” kaptatókat kínált.
A szervezés, a pálya, a frissítőpontok és a hangulat is fantasztikus volt. Következik a május 10-i Ulraspire Terep 100 és Terep 50 verseny a Budai-hegységben, majd júniusban a Börzsöny Trail. Rákaptunk a terepfutás ízére! Mottónk: éljen a terepfutás, azaz légy „földönfutó”!

Eredmények:
Ábrahám Pál Ultramaraton 52 km 5:24:26 24.hely
Panyor Krisztina Maraton 41 km 4:19:00 7.hely

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.