Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Április 04. 16:01, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu

Ásóval, majd vasvillával és baltával támadt férjére egy újkenézi asszony

Ásóval, majd vasvillával és baltával támadt férjére egy újkenézi asszony

Fenyegette és többször is bántalmazta a férjét az az újkenézi nő, akinek ügyében befejezte nyomozást a minap a Kisvárdai Rendőrkapitányság.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 55 éves újkenézi asszony ellen. A nyomozás adatai alapján a nő újkenézi otthonában előzetes szóváltás után egy ásóval bántalmazta 61 éves férjét 2018. november 18-án.

Az asszony az ezt követő hetekben újabb támadásokat indított férje ellen. Egyik alkalommal lakóházuk udvarán egy vasvillával kísérelte meg megszúrni, amit a férfinak sikerült elhárítania, így nem sérült meg.

2018. december 10-én éjjel közös hálószobájukban egy baltával támadta meg férjét, miközben a halálát kívánó szitkokat kiabált. A férfinak ezúttal is sikerült kivédenie a támadást.

A rendőrök a büntetőeljárás adataiból megállapították, hogy az asszony szándéka férjének súlyosabb fokú sérülés okozására terjedt ki. Rendszeresen, naponta fenyegette megöléssel házastársát az újkenézi asszony, ezzel félelemben tartotta a férfit. A rendőrök a nőt folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kisvárdai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során