Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 18. 10:15, szombat | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Átadták a mandátumokat az új polgármesternek és a képviselőknek

Átadták a mandátumokat az új polgármesternek és a képviselőknek

A helyi választási bizottság elnöke kiosztotta a polgármesteri és a képviselői mandátumokat ma reggel, a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében.

Ünnepélyes keretek között kapták meg a 2014-2019-es időszakra vonatkozó mandátumaikat a helyi önkormányzati képviselőtestület tagjai, valamint a nemzetiségi önkormányzatok képviselői aMakó Város Helyi Választási Bizottság elnökétől,Dr. Petrik Orbánnétól.

Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet mellett megkapta mandátumát Kovács Sándor, Kádár József, dr. Sánta Sándor, Marosvári Attila, Toldi János, Czirbus Gábor, Gáspár Sándor, valamint Weszelyné Véghseő Henriett. Dr. Hadik György egyéb elfoglaltsága miatt nem tudta átvenni a címet, valamint a mandátumáról lemondott dr. Buzás Péter és dr. Kiss Attila helyéről később döntenek majd.

A nemzetiségi önkormányzatok tagjai is megkapták kinevezésüket, a roma nemzetiségűek közül Dömötör József,Gilingerné Ráday Krisztina, valamint Gyémánt Mihály, a román nemzetiségűek közül pedig Birta Júlia Mihaéla, Dr. Erdősy Margaréta, valamint Simonfi Iolanta kapott megbízást.

- Köszönetet szeretnék nyilvánítani minden választópolgárnak, mindazoknak, akik részt vettek a választásokon, nemcsak azoknak, akik a jelenleg többségben lévő Fidesz-KDNP képviselőire, illetve személyemre, mint polgármesterre szavaztak, hanem minden makóinak szeretnék köszönetet mondani. - mondta Farkas Éva Erzsébet, Makó város polgármestere. - Mindvégig hangsúlyoztuk, hogy a választásokat követően a csapatmunkában minden makóit kívánunk képviselni, a város érdekeit tartjuk elsődleges szempontként, ezért minden megjelent képviselőt együttműködésre kértem fel, hogy a város érdekeit tudjuk képviselni.

- Az elsődleges feladatunk a mai napon már elkezdődik, amikor a város ügyei fogjuk átvizsgálni, visszamenőleg legalább öt évre szeretnénk erre szert tenni. Megvizsgáljuk mindazokat a pénzügyi helyzeteket, illetve gazdaságpolitikai, vagyonkezelési, vagyongazdálkodási helyzetet és ezt követően kezdjük majd el a közös munkát.

Makó polgármestere kitért arra, hogy 23-án 8.30-kor, az alakuló testületi üléssel kezdik el majd munkájukat, amelyre minden makóit szeretettel várnak. Farkas Éva egy nyitott városvezetést szeretne megvalósítani, valamint elmondta: lesznek példák személycserékre, elsősorban a vezetői munkakörökben fognak változtatni. Továbbra is két alpolgármestert szeretnének: közülük egyik a képviselőtestületből kerül majd kiválasztásra, valamint egy külsős személyt fognak felkérni a másik poszt betöltésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.