Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 06. 16:10, hétfő | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Átmossák városszerte a vízelvezetőket

Átmossák városszerte a vízelvezetőket

Már elkezdődött a Vertán-telepen az a nagyszabású projekt, mely során a város összes, a szennyvíz-programban érintett utcáin kitakarítják a vízelvezető csatornákat.

A szennyvíz-csatornázási program ideje alatt sok helyen került tekintélyes mennyiségű föld, sóder vagy törmelék a vízelvezetőkbe, ezt fogja orvosolni a következő bő két hónapban a Makói Kommunális Nonprofit Kft.

- A Vertán-telep hosszanti utcáit (Munkás, Kolozsvári, Tátra) nagyjából két és fél nap alatt mosattuk ki, a keresztutcák mosatása körülbelül három napig fog tartani, de tudni kell, hogy ezek burkolt csatornák, sokkal tisztábbak és ezért könnyebb kitakarítani. - mondta Fekete Tibor, a Kft. műszaki vezetője, aki hozzátette: először a mélyen fekvő városrészeken végzik majd el a munkálatokat, majd fokozatosan haladnak egész Makón át. A Vertán-telep után Kenderföld, majd az "állat-utcák" következnek.

Buzás Péter polgármester elmondta: az egész városra ki van terjesztve a nagy nyomású vizes mosatás, eddig sok csapadék volt, nem mindegy hogy hogy fog lefolyni a víz. A munkálatokat szeretnék majd időben elvégezni, hiszen mínusz öt fok alatt befagynak az árkok, valamint sok helyen már a helyreállítás is kezdetét veszi, amit majd tavasztól folytatnak füvesítéssel, faültetéssel.

- A nyolcas számú választókerület körülbelül hetven százalékát érinti a szennyvízberuházás, az utcákat járva, a lakossággal beszélgetve felmerült a probléma, hogy az átereszekben eléggé vastagon áll a föld. - mondta Gáspár Sándor, a kerület önkormányzati képviselője. Ahol szennyvízzel érintett a terület, ott fogják kitisztítani a vízelvezetőket, ez a kerület körülbelül 70 százalékát érinti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.