Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Május 07. 08:52, kedd | Belföld
Forrás: Forrás: mti - fotó: MTI archívum

Az év végén várható a vörösiszapper másodfokú tárgyalása

Az év végén várható a vörösiszapper másodfokú tárgyalása

A vörösiszapper másodfokú tárgyalása legkorábban az év végén, vagy a jövő év elején várható – írta a Magyar Hírlap kedden a Győri Ítélőtábla szóvivőjének közlésére hivatkozva.

Ferenczy Tamás elmondta: a Győri Törvényszéken megszületett elsőfokú ítélettel szembeni fellebbezések miatt az ügy iratai még nem érkeztek meg a Győri Ítélőtáblára.

Ez legkorábban az írásba foglalási határidő letelte, majd a Győri Fellebbviteli Főügyészség nyilatkozatának beérkezése után, előreláthatóan június végén történhet meg.

A lap emlékeztetett, a Győri Törvényszék folytatta le a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárását, és idén februárban első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélte Bakonyi Zoltánt, a MAL Zrt. egykori vezérigazgatóját. Az ítélet ellen fellebbezett tíz vádlott és az ügyész tizenhárom vádlott terhére.

A MAL Zrt. ajkai telephelyén 2010. október 4-én szakadt át a X. számú vörösiszap-tározó kazetta gátfala, aminek következtében több mint egymillió köbméter lúgos zagy ömlött ki, elöntve a közeli Kolontár és Devecser egy részét, tíz ember halálát, továbbá felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során