Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2014. December 10. 13:26, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Bankkártyacsaló bolgárokat lepleztek le a rendőrök

Bankkártyacsaló bolgárokat lepleztek le a rendőrök

Bankkártyacsaló bolgárokra csapott le a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerdán a rendőrség honlapján.

A négy férfi 69 bankkártya adatait és PIN-kódját szerezte meg, és a segítségükkel bűntársaik több millió forintot kíséreltek meg felvenni külföldi ATM-ekből.
A rendőrök először november 15-én fogtak el két bolgár férfit, aki egy budapesti bankjegykiadó automatára adatszerző eszközt szerelt. Ezzel a módszerrel 57 ügyfél bankkártya adatait és PIN-kódját szerezték meg.
Hasonló eszközöket használt a november 29-én, illetve 30-án tetten ért két másik bolgár férfi: ők legalább tizenkétszer követtek el a fővárosban és vidéken hasonló bűncselekményt.
Az így megszerzett bankkártyaadatok felhasználásával még ismeretlen társaik Malajziában, az Egyesült Államokban és Peruban több mint 3,5 millió forint értékben kíséreltek meg készpénzt felvenni. A pontos kárérték megállapítása még folyamatban van.
Az adatszerző eszközöket a rendőrök lefoglalták, a gyanúsítottak ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - közölte az ORFK.

Címkék: Bűnügy-csalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.