Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Szeptember 25. 07:00, péntek | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Bécs 100 euróig átvállalja az elromlott háztartási eszközök javítási költségét

Bécs 100 euróig átvállalja az elromlott háztartási eszközök javítási költségét

Az elromlott háztartási eszközök újrafelhasználása érdekében Bécs városa átvállalja az osztrák fővárosban lakók eszközei javítási költségének felét, maximum 100 eurót ( 36 500 forintot)

- közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája csütörtökön az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a kampánnyal csökkenteni kívánják a környezeti terhelést, egyben hozzájárulnak a vállalkozások lecsökkent forgalmának növeléséhez.

A szeptember 21-én indult és három évre tervezett kampányra 1,6 millió eurót (584 millió forintot) különítettek el.

A programban részt vevő cégek szerződésben állnak a várossal. A bécsieknek a város honlapjáról egy utalványt kell letölteniük, ezt számítják be fizetéskor a cégek, amelyek között van szabóság, asztalos, ékszerüzlet és telefonszervíz is.

A meghibásodott háztartási eszközöket sokan azonnal kidobják, és helyettük újat vesznek, amivel felesleges hulladék keletkezik. Ráadásul a háztartási gépek sok esetben megjavíthatók, gyakran olcsóbban is, mint amennyibe egy vadonatúj szerkezet kerülne - írták a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.