Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2014. November 19. 07:50, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Beválás és Boldogulás - Dr. Vekerdy Tamás tartott előadást a JAG jóvoltából

Beválás és Boldogulás - Dr. Vekerdy Tamás tartott előadást a JAG jóvoltából

Beválás és Boldogulás - Mit tehet az iskola, mit tehet a család? címmel tartott remek előadást tegnap késő délután Dr. Vekerdy Tamás, országosan elismert pszichológus a makói Hagymaházban.Az ingyenes előadáson majdnem teltház volt, szinte teljesen megtelt a Hagymaház, a résztvevők egy kötetlen, szórakoztató és tanulságos másfél órán vehettek részt.

Dr. Vekerdy Tamás kitért többek között a tanárok felelősségére, a kamaszkor nehézségéire, a házi feladat feleslegességére, valamint a magyar oktatási rendszerek elmaradottságára. Nagyjából háromnegyed órás előadása után a nézők kérdései következtek, amelyekre részletesen és kielégítően adott választ a professzor.

Az előadás a Tanulj! Tovább! - Továbbtanulást Erősítő Kezdeményesek a Makói József Attila Gimnáziumban című pályázatnak köszönhetően jöhetett létre, az EU által támogatott projektre a Gimnázium körülbelül 28 millió forintot nyert el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 12:01, szerda | Külföld

Elnökségének vívmányait dicsérte búcsúbeszédében Donald Trump

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

2021. Január 20. 11:00, szerda | Belföld

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek,

2021. Január 20. 09:57, szerda | Belföld

Óriási kannabiszültetvényt számoltak fel a rendőrök Remeteszőlősön

Csaknem ezer tőből álló kannabiszültetvényt számoltak fel hétfő kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.