Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2012. Január 24. 13:13, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Bíróság előtt a gyújtogató asszony

Bíróság előtt a gyújtogató asszony

Előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolja a megyei ügyészség azt az 58 éves nőt, aki tavaly márciusban tüzet okozott egy kisvárdai társasházban.

A büntetőperben kedden tartott tárgyalást a Nyíregyházi Törvényszék.

A vádirat szerint a nő és élettársa kapcsolata az után romlott meg, miután a férfi találkozott korábbi szerelmével, s nem ment vissza élettársához. A vádlott 2011. március 5-én összepakolta a férfi ruháit, majd azokat az egyik kisvárdai társasházban élő barátnő lakásához vitte, a ruhacsomót a bejárati ajtó elé tette és meggyújtotta.

A sűrű füst elárasztotta a társasház második és harmadik emeletét, nagyobb tűz azonban nem keletkezett. A lakásban tartózkodó asszonyt enyhe fokú füstmérgezéssel szállították kórházba, a szintén a lakásban lévő férfi, illetve a ház többi lakója nem szorult ellátásra.

A vádlottat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen, sok embert veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség. Az asszony beismerő vallomást tett, tettét féltékenységgel indokolta. A tárgyalás tanúk meghallgatásával február 28-án folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Majdnem hárommillió forint értékben tankolt egy férfi a volt munkáltatója számlájára

Egy 49 éves férfi nyolc hónap leforgása alatt közel 4500 liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára 2,7 millió forint értékben, csalás miatt indítottak eljárást ellene

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal

2024. Február 20. 09:16, kedd | Kék hírek

Két nőre is rátámadt ez az ember

Egy héten belül két nőre támadt rá az a férfi Tatabányán, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.