Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Szeptember 04. 14:30, csütörtök | Helyi
Forrás: www.infomako.hu

Buzás Péter és csapata leadta az ajánlásokat és programot hirdetett

Buzás Péter és csapata leadta az ajánlásokat és programot hirdetett

A Jobbik és a Fidesz jelöltjeihez hasonlóan ma a baloldali összefogás csapata is leadta az ajánlásokat, amelyek szükségesek az önkormányzati választásokon való induláshoz, valamint kihirdették programjukat.

Ma délelőtt a baloldali összefogás, vagyis az MSZP, a Demokratikus Koalíció és Polgári Szövetség Makóért egyéni jelöltjei leadták a helyi választási irodában az ajánlásokat, polgármesterjelöltjükkel, Buzás Péterrel együtt.

- A polgármesteri ajánlások száma valamivel több, mint 1500. – nyilatkozta Buzás Péter, Makó polgármestere a Városi TV-nek. – Ott voltunk a piacon, ott voltunk a házakban, szóba elegyedtünk a választópolgárokkal és a meglévő információink mellé gyűjtöttük azokat a véleményeket, hogy nekik most mi a legfontosabb Makó jövője szempontjából.

A baloldali összefogás csapata kihirdette programját is. A fiatalok számára a munkahelyteremtés talán a legfontosabb, ezt pedig az Ipari Park fellendítésében látja Buzás Péter és csapata: Európai Uniós támogatással felújították és kibővítették. Makón továbbra is középpontban van a turizmus: ennek megfelelően 21 munkahely létesült az új és megnyitásra váró Glorius-hotelben, amellyel együtt az utóbbi négy évben összesen 1000-en találtak állást városunkban. További munkahelyek létesültek és fognak létesülni a városi szolgáltatások és a mezőgazdaság terén, amelyet szeretnének magasabb, megyei szintre emelni, nem utolsó sorban pedig munkahely-teremtési támogatást is kapnak majd a helyi vállalkozások.

Fontos cél lesz egy biztonságosabb Makó kialakítása: eddig 60 új térfigyelő kamerát helyeztek fel, ezen a téren is további fejlesztés várható. Folytatódnak az eddig bevált programok: Bursa Hungarica, telekprogram, bébi-kötvény, valamint pótolni fogják azokat a Babafákat, amelyek megrongálódtak, például a csatornázás miatt.

Nem fog abbamaradni a város megújulása: folytatódik a járdaprogram, amelynek keretében eddig 460 millió forintot költenek több mint 100 utca megújítására, de sok helyen fel lesz újítva az aszfalt és a csapadékelvezető is.

Fontos része a város életének a civilek összefogása, párbeszéd velük: ennek köszönhetően épülhetett meg a futópálya, és a négy évszakos sportpálya is . A középkorúak számára is biztosítani szeretné Makó a szórakozást, fontos az aktív pihenés, amelyet a fürdőben, a Hagymaházban, a Maros-parton vagy éppen a Zenepavilonban tölthetnek el a helyiek. Pezsgő kulturális élet van városunkban, gondoljunk csak a Makói Nyár-rendezvénysorozatra, a Hagymafesztiválra, a Mozira, vagy éppen a művésztelepekre.

Az időseket sem felejtik el: továbbra is működnek a nyugdíjas klubok, segélyekkel, házi gondozással, szórakozási lehetőségekkel pedig továbbra is támogatják a szépkorúakat.

Buzás Péternek és csapatának célja az, hogy minden korosztály számára egy élhető fürdővárost hozzon létre, ígéretük szerint pedig a fejlesztések tovább fognak folytatódni: új Agóra fog létesülni, amely könyvtár, képtár és mozi lesz a város szívében. A fürdőt egy 25 méteres medencével és családi zónával szeretnék bővíteni, tervben van egy új mezőgazdasági feldolgozóüzem építése, valamint az északnyugati elkerülő út megvalósítása is, amely levenné a terhet a makói utakról.

A választókerületekre vonatkozó programot előreláthatóan jövő hétfőn vagy kedden fogja kihirdetni Buzás Péter és csapata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára