Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Március 12. 10:04, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Cannes - A nagy Gatsby nyitja meg a filmfesztivált

Cannes - A nagy Gatsby nyitja meg a filmfesztivált

A nagy Gatsby című 3D-s filmmel nyílik meg május 15-én a 66. cannes-i filmfesztivál - jelentették be kedden a szervezők.

A Baz Luhrmann rendezésében készült produkciót versenyen kívül, a fesztivál hivatalos válogatásának részeként vetítik a világ egyik legrangosabb nemzetközi filmmustráján.
Az F. Scott Fitzgerald 1925-ben kiadott regénye nyomán született alkotás főszerepében Leonadro DiCaprio látható. A forgatókönyvet Luhrmann és Craig Peace írta.


A cannes-i vörös szőnyegen a rendezőn és DiCaprión kívül megfordul majd a múlt század húszas éveiben játszódó drámában szereplő bollywoodi szupersztár, Amitábh Bácscsán is.

"Mindannyiunk számára óriási megtiszteltetés, hogy A nagy Gatsby nyitja meg a cannes-i filmfesztivált" - fogalmazott közleményében Luhrmann. Izgatottan tér vissza a francia fesztiválra, ahol első filmjét, a Kötelező táncokat 21 évvel ezelőtt bemutatták - fűzte hozzá. Megemlítette, hogy Fitzgerald a regény néhány fontos részletét éppen a Cannes-hoz közel fekvő St. Raphaelben, egy villában írta.
A fesztivál történetében a Fel! után ez lesz a második alkalom, hogy a megnyitó filmjét háromdimenziós formátumban nézheti meg a közönség - emlékeztetett a The Hollywood Reporter online kiadása.
A nagy Gatsbyt 1974-ben Jack Clayton is megfilmesítette Francis Ford Coppola forgatókönyve alapján. Jay Gatsby szerepét akkor Robert Redford alakította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során