Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Július 01. 10:24, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Csaknem 270 millió forintból újult meg a veszprémi kórház perinatális centruma

Csaknem 270 millió forintból újult meg a veszprémi kórház perinatális centruma

Európai uniós támogatással csaknem 270 millió forintból újulhatott meg a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Perinatális Intenzív Centruma - közölte az intézmény az MTI-vel hétfőn.

A közlemény szerint a koraszülött és súlyos állapotba került, intenzív ellátásra szoruló újszülöttek ellátását végző részleg felújítása mellett új orvosi eszközöket szereztek be és új informatikai rendszer építettek ki.
Az összesen 266 millió forintos beruházást az unió 239 millió forinttal támogatta. A 16 éve működő perinatális centrumban - ahol 20 ágyon folyik a megye beteg újszülöttjeinek és koraszülöttjeinek gyógyítása - a felújítás után megszűntek a higiénés biztonságot veszélyeztető burkolatkopások és bútorhibák - áll a kórház közleményében.
Közlésük szerint a beruházás keretében 22 millió forintot fordítottak az épületrész felújítására, melynek során megújultak a hideg és meleg burkolatok, az orvosigáz- és a villamos hálózatok.
A projekt keretében 79 álló műszercsomagot és a hozzá tartozó integrált informatikai rendszert, új inkubátorokat, monitorrendszert, lélegeztetőgépeket, infúziós pumpákat és egyéb speciális eszközöket szereztek be az évi 300 beteget ellátó osztályra. Az eszközparkra 180 millió forintot, informatikai fejlesztésre pedig 22 millió forintot költhettek - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata