Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Július 16. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csicsergő Mercedes (videóval)

Csicsergő Mercedes (videóval)

A Szegedi Vadasparkba kerültek a Nagylakon lefoglalt védett madarak.

Egy bolgár férfi jelentkezett belépésre az országba 2014. július 15-én 7 órakor a nagylaki határátkelőhelyen egy Mercedes típusú személygépkocsival. A járműből madárcsicsergés hallatszott, ezért az ellenőrzést végző rendőr átvizsgálta az autót.

A csomagtartóban és a belső utastérben elhelyezett ládákból illetve kalitkákból több száz madár került elő. Közülük 70 példány jákópapagáj, 49 szenegáli papagáj és 510 énekes madár.

Szállítás közben az állatok közül több elpusztult, amit a kirendelt szaktanácsadó véleménye szerint a túlzsúfoltságból eredő nem megfelelő elhelyezés okozott. A jákópapagájok és a szenegáli papagájok értéke 12 millió forint.

A Makói Rendőrkapitányság természetkárosítás és állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 56 éves bolgár sofőr ellen.
A madarakat a Körös-Maros Nemzeti Park közreműködésével a Szegedi Vadaspark karanténállomásán helyezték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: