Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Október 03. 12:58, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Délelőtt leállt a kártyahasználat több magyar banknál

Délelőtt leállt a kártyahasználat több magyar banknál

Több bank, az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank ügyfelei sem tudták használni bankkártyájukat csütörtök délelőtt, a leállás egy úgynevezett processzor cég hibájából történt - tette közzé a Pénzcentrum.hu honlap.

A több magyar pénzintézettel kapcsolatban álló processzor cég - a First Data Internetional (FDI) - megerősítette a honlapnak, hogy rendszere leállt.
A rendszerben egy előre tervezett, és a bankok felé bejelentett rendszerfejlesztést/frissítést hajtottak végre hajnalban. Ez összesen maximum 30 perces volt, azonban nem volt teljesen sikeres, ezért reggel 8 óra és 9 óra 50 perc között több bank az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank - a szolgáltatón keresztül zajló kártyaelfogadása - részlegesen leállt.
Magyarországon kívül Szlovákiát és Csehországot érintette még a probléma.
A processzor-szolgáltatás lényege, hogy összeköti a kereskedő, a bank és a kártyatársaság rendszerét, menedzseli az adatforgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát