Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 04. 17:50, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Devizahitelek - Jobbik: a Kúria döntés rossz irányba mutat

Devizahitelek - Jobbik: a Kúria döntés rossz irányba mutat

A Jobbik szerint a Kúria csütörtöki döntése a vitatott devizahitek-szerződés érvényességéről rossz irányba mutat. Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerint ha a kormány nem oldja meg a devizahitelesek problémáját, akkor "eszkalálódni fog az utcai helyzet".

Z. Kárpát Dániel csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: szerinte a kormány "el akarja szórakozni" a következő egy évet a választásokig anélkül, hogy segítene azon a több mint 600 ezer családon, akiket eddig egyetlen kormányzati intézkedés sem ért el.
A jobbikos politikus "pokoli egy évet" ígért a kormánynak ha nem lép és nem oldja meg a devizahitel-károsultak helyzetét.
Hangsúlyozta: bár a Jobbik nem kíván beleszólni "egy önállónak mondott" hatalmi szerv munkájába, de álláspontjuk szerint a Kúria csütörtöki döntése nagyon rossz irányba mutat és a döntés "a pénztőke, a multik és a bankok érdekében született".
Szerinte ezzel a döntéssel a jogi lehetőségek jelentősen szűkültek, a politikai megoldásokat pedig hiába tette le a Jobbik az asztalra, azokról a kormány nem vesz tudomást. Emlékeztetett arra, hogy Horvátországban nemrég született a felvételkori árfolyamon történő forintosítás koncepciójához hasonló módszert segítő bírósági ítélet.
A Jobbik szerint a jogi és a politikai megoldások hiányában az utcán keresik az igazságukat az emberek. "Forró nyár lesz, eszkalálódni fog az utcai helyzet", hiszen kiszámíthatatlan, hogy hogyan reagálnak például a kilakoltatott emberek - fogalmazott Z. Kárpát Dániel. Hozzátette: a Jobbik minden eszközzel ki fog állni az emberek mellett.
A Kúria csütörtökön hirdetett ítéletet abban a felülvizsgálati eljárásban, amelyben egy devizahitelesnek az OTP Bank ellen indított ügyét tárgyalta. A döntés szerint a vitatott devizahitel-szerződés érvényes.
Ezt követően a Kúria épülete előtt tüntetők Orbán Viktor házához indultak csütörtök délután. A miniszterelnök házának környékét a Terrorelhárítási Központ (TEK) lezárta.

Címkék: Devizahitelek, kúria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére