Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 30. 13:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

A DK repülőjegyet adna Lázárnak az Egyesült Államokba

A DK repülőjegyet adna Lázárnak az Egyesült Államokba

Sajtótájékoztatót tartott ma, a rendkívüli testületi ülés után a Demokratikus Koalíció makói szervezete: a bizottsági tagok kinevezéséről, a netadóról és az amerikai kitiltásokról beszélt Mucsi Tamás és Dr. Török Miklós.

(Képünk archív felvétel)

- Szegeddel ellentétben, ahol Botka László az ellenzéknek a pénzügyi bizottság elnöki pozícióját odaadta és az ellenzék kültagokat is delegálhatott, annak arányában, ahogyan a választások eredményei alakultak, ez sajnos Makón nem ilyen demokratikusan történt. - mondta Mucsi Tamás, a DK helyi vezetője. - Az ellenzéknek egyáltalán nem jutottak bizottsági elnöki pozíciók és kültagokat sem delegálhattak.

Mucsi Tamás hozzátette: még akkor is, ha a Fidesz két harmaddal nyerte a választásokat, akkor is illett volna megtartani az arányokat és legalább egy harmadban delegálhatott volna az ellenzék, valamint véleménye szerint legalább egy bizottsági pozíciót illett volna odaadni.

- Történt több egyeztetés a határidőkről, ezeket a határidőket felrúgták, majd egy diktátumot fogalmaztak meg, miszerint az összes bizottsági tagot ők jelölik, mindenkit besoroltak bizottságokba és a kültagok, valamint a bizottságok elnöki posztjaira sem tehettünk javaslatot. - mondta Dr. Török Miklós, a PSZM-MSZP-DK önkormányzati képviselője. - Úgy gondolom, hogy ez a demokráciával ellentétes, ha a szavazatok arányát tekintjük, akkor az ellenzékre, beleértve a Jobbikot is, a szavazatok 55%-a érkezett, a Fideszre pedig a szavazatok 45%-a.

Török Miklós hozzátette, az volt a kérésük, hogy egy bizottsági elnököt az ellenzék állíthasson ki, a javaslatot azonban elutasították és politikai alamizsnaként két tanácsadói helyet adtak az ellenzéknek.

A DK vezetője reagálva a közelmúlt eseményeire elmondta, szeretnék megkérni Farkas Éva polgármestert és Lázár János országgyűlési képviselőt, hogy nyíltan mondják el véleményüket a netadóról, szerintük ez a szólásszabadság korlátozása-e, illetve hogy Lázár János mondja el, hogyan képzelte el a kormányzat az adózás struktúráját.

-Ne felejtsük el, hogy amiről beszélnek az nettó 700 forint, ez egy átlagos, háromtagú család esetében 3500 forintra is duzzadhat a havi költség. Itt még nem beszéltünk azokról a vállalkozásokról, ahol internetalapon működik a terminál, internetalapon működnek a pénztárgépek, egy olyan vendéglátó egységnél, ahol van két pénztárgép, egy mobilbank-terminál és egy vezetékes bankterminál, már kapásból 20 ezer forint a költség. - tette hozzá Mucsi Tamás, aki elmondta: a DK azt látná megoldásnak, ha az egész netadó-tervezetet eltörölné a kormányt.

Mucsi Tamás kitért az amerikai, kitiltási botrányra is, hiszen a hírek szerint Lázár János is a kitiltottak között van. A Demokratikus Koalíció makói vezetője elmondta, pártja felajánlotta, hogy kifizet egy repülőjegyet az Egyesült Államokba a körzet önkormányzati képviselőjének, hogy bizonyítsa be, nincs rajta a listán.

- Ha ennyire biztosan tudja, hogy nincs rajta a listán, akkor ő tudja a neveket, akik rajta vannak, ezeket tegye közzé. Ha pedig rajta van, akkor azon nyomban adja vissza a mandátumát, mert nem méltó Csongrád megye képviseletére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben