Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 31. 18:39, hétfő | Helyi
Forrás: szegedma.hu

Ébredezik téli álmából a kajak-kenu világkupára készülő Maty-ér

Ébredezik téli álmából a kajak-kenu világkupára készülő Maty-ér

Ébredezik téli álmából a Maty-ér! A világ egyik legjobb kajak-kenus pályáján lassan beindul az élet, s kezdődnek a május végi világkupa, s a nyári U23-as vb előkészületei is.

Május 23-25. között ismét kajak-kenu világkupának ad otthont Szeged, s az előzetes hírek szerint a korábbi hasonló rendezvényeknél is nagyobb érdeklődés övezi az eseményt sportszakmai körökben. Szovics Zoltánt, a Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ igazgatóját kérdeztük a fejleményekkel kapcsolatban.

“Most ébred a pálya téli álmából. Az elmúlt évi világkupára javarészt már megtörténtek azok a beruházások, amelyekre szükség volt, itt elsősorban a közvetítő tornyok betonalapjairól van szó. Most a víz közepén található médiastég, továbbá a pálya reklámtartó keresztköteleit felújítása következik majd, azaz elsősorban karbantartási munkálatok várnak ránk” – közölte a SZEGEDma.hu megkeresésére a szakember.

Szovics Zoltán hozzátette, valóban komoly az érdeklődés kajak-kenus körökben. “Lesznek olyan csapatok, akik a milánói után nem mennek a rasicei világkupára, hanem Szegeden fognak edzőtáborozni, és azután itt maradnak a szegedi eseményre is, azaz a miénket inkább kiemeltnek tekintik, mint a többit” – jegyezte meg az igazgató.

Megtudtuk, komolyabb beruházások is várhatók a síkvízi kajak-kenu pályán, igaz, ezek nem a világkupára készül el, hanem a nyári, július 17-20-i U23-as világbajnokságra. “Nyolc új, akadálymentes szoba átadására kerül majd sor, de folytatódik a további akadálymentesítés is. Ezen felül a motelépület kap egy liftet, amit a parasportolók is tudnak majd használni” – közölte a szakember.

A világkupán, s az ifjúsági vb-n kívül más események is fodrozzák majd a nemzeti sportközpont vizét, hiszen a szombaton rendezett horgász-vadásznap után április elejétől kezdve több horgászversenyre, közöttük nemzetközi megmérettetés is sor kerül majd, de a Maty-ér ad otthont az iskolásoknak szervezett Diadal-sorozat április 25-i sárkányhajófutamának is. Kezdődik a kajak-kenu szezon is a hónapban, az első rangos esemény az április 27-i Hanzók Örs-emlékverseny lesz.

Az eljövendő versenyeket illetően Szovics Zoltán elárulta, 2015-ben az evezősök ifjúsági világkupájának lesz otthona a szegedi síkvíz július 31. és augusztus 2. között, 2016-ban újból kajak-kenu világkupát rendeznek, továbbá Szeged pályázik a 2018-as Európa-bajnokság megrendezésére is, és örömmel veszi ki részét a pályázat elkészítéséből: a szükséges dokumentációt, műszaki adatokat, térképeket, pályarajzokat már átadták a hazai szövetségnek ezzel kapcsolatban.

Címkék: kajak, kenu, makó, szeged

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.