Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2014. Március 31. 18:39, hétfő | Helyi
Forrás: szegedma.hu

Ébredezik téli álmából a kajak-kenu világkupára készülő Maty-ér

Ébredezik téli álmából a kajak-kenu világkupára készülő Maty-ér

Ébredezik téli álmából a Maty-ér! A világ egyik legjobb kajak-kenus pályáján lassan beindul az élet, s kezdődnek a május végi világkupa, s a nyári U23-as vb előkészületei is.

Május 23-25. között ismét kajak-kenu világkupának ad otthont Szeged, s az előzetes hírek szerint a korábbi hasonló rendezvényeknél is nagyobb érdeklődés övezi az eseményt sportszakmai körökben. Szovics Zoltánt, a Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ igazgatóját kérdeztük a fejleményekkel kapcsolatban.

“Most ébred a pálya téli álmából. Az elmúlt évi világkupára javarészt már megtörténtek azok a beruházások, amelyekre szükség volt, itt elsősorban a közvetítő tornyok betonalapjairól van szó. Most a víz közepén található médiastég, továbbá a pálya reklámtartó keresztköteleit felújítása következik majd, azaz elsősorban karbantartási munkálatok várnak ránk” – közölte a SZEGEDma.hu megkeresésére a szakember.

Szovics Zoltán hozzátette, valóban komoly az érdeklődés kajak-kenus körökben. “Lesznek olyan csapatok, akik a milánói után nem mennek a rasicei világkupára, hanem Szegeden fognak edzőtáborozni, és azután itt maradnak a szegedi eseményre is, azaz a miénket inkább kiemeltnek tekintik, mint a többit” – jegyezte meg az igazgató.

Megtudtuk, komolyabb beruházások is várhatók a síkvízi kajak-kenu pályán, igaz, ezek nem a világkupára készül el, hanem a nyári, július 17-20-i U23-as világbajnokságra. “Nyolc új, akadálymentes szoba átadására kerül majd sor, de folytatódik a további akadálymentesítés is. Ezen felül a motelépület kap egy liftet, amit a parasportolók is tudnak majd használni” – közölte a szakember.

A világkupán, s az ifjúsági vb-n kívül más események is fodrozzák majd a nemzeti sportközpont vizét, hiszen a szombaton rendezett horgász-vadásznap után április elejétől kezdve több horgászversenyre, közöttük nemzetközi megmérettetés is sor kerül majd, de a Maty-ér ad otthont az iskolásoknak szervezett Diadal-sorozat április 25-i sárkányhajófutamának is. Kezdődik a kajak-kenu szezon is a hónapban, az első rangos esemény az április 27-i Hanzók Örs-emlékverseny lesz.

Az eljövendő versenyeket illetően Szovics Zoltán elárulta, 2015-ben az evezősök ifjúsági világkupájának lesz otthona a szegedi síkvíz július 31. és augusztus 2. között, 2016-ban újból kajak-kenu világkupát rendeznek, továbbá Szeged pályázik a 2018-as Európa-bajnokság megrendezésére is, és örömmel veszi ki részét a pályázat elkészítéséből: a szükséges dokumentációt, műszaki adatokat, térképeket, pályarajzokat már átadták a hazai szövetségnek ezzel kapcsolatban.

Címkék: kajak, kenu, makó, szeged

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 14:02, szerda | Külföld

Meghosszabbítják és megszigorítják a korlátozásokat Németországban

Elővigyázatosságból február közepéig meghosszabbítják és meg is szigorítják a járványügyi korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák a koronavírus korábbiaknál fertőzőképesebb változatának szétterjedését

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 12:01, szerda | Külföld

Elnökségének vívmányait dicsérte búcsúbeszédében Donald Trump

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

2021. Január 20. 11:00, szerda | Belföld

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek,