Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Október 10. 13:10, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Egészségfejlesztési iroda nyílt a Kórházban

Egészségfejlesztési iroda nyílt a Kórházban

A kórház új épületében megnyílt az egészségfejlesztési iroda és prevenciós rendelő, ahol a makóiak és a térségbeliek ingyenes szűrővizsgálatokon és szaktanácsadásokon vehetnek részt.

A 125 milliós, Európai Uniós pályázat keretében egy teljesen új rendelőt alakítottak ki, valamint a program keretébe jövő október végéig folyamatos szűrővizsgálatokat és prevenciós előadásokat fognak tartani.

A vizsgálatok már elkezdődtek, nemrégiben a József Attila Gimnáziumban tartottak egészségnapot, azóta számos környékbeli településen, nagy sikerrel voltak szűrések.

A térség mind a 16 településén terveznek majd programokat, a zárórendezvény pedig nagyjából egy év múlva, Makón lesz.

A makói kórház főigazgató-helyettese, Dr. Nagy Jenő elmondta, nemcsak szűréseket fognak rendezni, hanem sporteseményeket is, például futóversenyeket, de emellett életmód-tanácsadásra is lesz lehetőség.

Dr. Kallai Árpád, a Csongrád megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója kiemelte: a Hódmezővásárhelyen már sikerrel elkezdett munkát akarják Makón folytatni, szervezett szűrésekkel, ingyenes vizsgálatokkal és a szokásoktól eltérő orvosi munkával. A főigazgató hozzátette, mindenki éljen a lehetőséggel, hosszabbítsa meg a saját életét.

Az új létesítmény egy váróból, egy prevenciós rendelőből és egy adminisztrációs helységből áll. A helyszínen többek között hallás-szűrésen, anyajegy-vizsgálaton, testsúly-, testmagasság-, testzsír-mérésen, PSA-szint mérésen (45 év felettieknek prosztatarák vizsgálat vérvétellel), csontsűrűség-, koleszterin- és vércukorszint mérésen vehetnék részt a páciensek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt